Orsovai Reni

Énekes, dalszerző és énektanár, A Dal 2020 nyertese, A Dal 2021 műsorvezetője

A zene és a színpad kislány kora óta fontos szerepet tölt be az életében. Tehetsége mellé szorgalom és kitartás is párosult. Kórusban énekelt, kisebb színházi szerepekben játszott, több tehetségkutató versenyben indult. Az egyetemi évek alatt szerkesztőként és hírolvasóként dolgozott. A gyerekkori álmait nem adta fel: a Kodolányi János Egyetem jazz-ének szakán diplomázott.

Az utóbbi időszakban három zenei formációval bizonyította szakmai elkötelezettségét. Évek óta együtt dolgozik a rapper és dalszerző Denizzel. A páros legismertebb dalai az Ide várnak vissza, a Másként látom és a Nem érdekel.

2017-ben egyetemi csoporttársaival megalapította a Nene zenekart. 2018-ban léptek fel először a dalválasztó show-ban. 2020-ban két produkcióval is szerepelt, és mindkettő bekerült a legjobb négy közé. Saját együttesével, a Nenével és Későre jár című dalával versenyzett, emellett Rácz Gergővel énekelt duettet, amellyel meg is nyerték a dalversenyt. Mostantól című slágerüket nem csak a zsűri választotta meg az év dalának, új rekordot is döntöttek a hazai rádiózás történetében. A Dal 2020-as győztes száma 19 héten át vezette a Petőfi Rádió Top 40-et. A Dal 2021-ben már műsorvezetőként áll a színpadra.