A Dal 2019

A Dal 2019 - Hírek

Elképesztő izgalmak A Dal 2019 második elődöntőjében

A zenei világ számtalan területéről érkező dalok, lenyűgöző és színvonalas produkciók, szoros verseny - ez jellemezte A Dal 2019 utolsó elődöntőjét szombat este.

Az első válogatóhoz hasonlóan, ismét Szekér Gergő nyitotta az estét a saját szerzeményű „Madár, repülj!” című dalával. Gergő a produkció látványvilágán változtatott, egy háttérben futó videóval egészítette ki, ami jelentősen emelte a vizuális élményt. A zsűritagokat és a közönséget ismét megérintette a dal és Gergő előadása, amit összesen 43 ponttal jutalmaztak.

A Nomad zenekar tagjai tanultak a válogató élményeiből és a zsűri tagjaitól kapott kritikákból, így ezúttal egy még ütősebb, koncert hangulatú előadásban adták elő „A remény hídjai” című dalukat. A zsűri ismét építő kritikával látta el a kazincbarcikai rockerek produkcióját, amit a közönségszavazatokkal kiegészülve 36 pontra értékeltek.

A Mocsok 1 Kölykök formáció a válogatóban elért siker után nem változtatott a produkción, hanem egy ugyanolyan őszinte, és fantasztikus előadás keretében adta elő az „Egyszer” című dalt. A zsűri pozitívumként emelte ki a cselló és a rock hangszerek kontrasztját, ami különlegessé tette az előadást. A dal a közönség pontjaival kiegészülve ezúttal 39 pontot gyűjtött össze.

Az este legfiatalabb előadója, Nagy Bogi a válogató után még magabiztosabban lépett A Dal 2019 színpadára. A produkció során Bogi ismét egy cirkuszi karikában ülve emelkedett a vizuálisan is megjelenő gyermekkori emlékei fölé. Molnár Ferenc Caramel érzelemdús dala Bogi fantasztikus előadásában ismét lenyűgözte a zsűri tagjait és a nézőket is, így a „Holnap” 42 pontot jelentett ezen az estén.

Az árvaság problémájára és az örökbefogadás fontosságára hívta fel a figyelmet A Dal 2019 színpadán Oláh Gergő „Hozzád bújnék” című dalával. Az érzelmes dalszöveg Gergő fantasztikus hangján tolmácsolva ezúttal is egy lenyűgöző produkciót jelentett, ami a zsűritagok és a nézők szívét is megérintette, így a „Hozzád bújnék” ezúttal 41 pontot gyűjtött össze.

Antal Timi és Demko Gergő nem változtatott az előadásuk színpadképén, így a hegedű virtuózával kiegészülve, ezúttal is a háttérben futó népi motívumok előtt adták elő a produkciójukat. A modern és népzenei elemeket ötvöző „Kedves Világ!” erősen megosztotta a zsűri tagjait, viszont Nagy Feró 10 ponttal értékelte a produkciót. Timiék dala végül összesen 38 pontot szerzett.

A rövid szünet után a Fatal Error következett a színpadon, akik ezúttal sem aprózták el, egy fergeteges rock előadással robbantották fel a stúdiót. Az együttes igazi hajrázós és tüzes produkciója ismét ütött, a zsűri minden tagját meggyőzték a fiúk, így a közönség pontokkal kiegészülve a „Kulcs” 40 pontot hozott a konyhára.

A kőkemény rock után a funky világába repítette a közönséget a Ruby Harlem formáció. A válogató izgalmát hátrahagyva a fiatal zenészek egy igazán felszabadult és laza produkcióban adták elő „Forró” című dalukat. A zsűri ezúttal is pozitívan értékelte a különlegesnek számító előadást, ami összesen 38 pontot jelentett a formációnak.

Az elődöntők utolsó előadójaként köszönthettük A Dal 2019 színpadán Pápai Jocit, aki „Az én apám” című dalának előadásában ezúttal is egyedül lépett a színpadra. Az őszinte és rendkívül érzelemdús produkció a zsűri minden tagját megérintette, így a közönségszavazatokkal együtt, összesen 45 ponttal, az első helyen végzett a művész a második elődöntőben.

Biztos továbbjutóként Pápai Joci, Szekér Gergő, Nagy Bogi kerültek A Dal 2019 döntőjébe. A közönségnek azonban ezen az estén is lehetősége volt még egy előadót felkarolni az extra produkció alatt, ami ezúttal a Republic „Ezek voltunk nemrég” című fantasztikus előadása volt. Az élő adásban kihirdették „A Dal legjobb dalszövege” díj győztesét is. Az elismerést Szepesi Mátyás vehette át a Konyha „Százszor visszajátszott” című dalának szövegéért.

A nézők a vigaszágon végül a Fatal Error együttesnek szavaztak bizalmat, így ők csatlakozhattak a döntőbe jutott előadók közé.

A műsor végén az est házigazdái váratlan bejelentést tettek, ugyanis Fehérvári Gábor Alfréd bejelentése alapján a döntőbe jutott produkciók egyikét plágiumvád érte. Amíg a szakértői vizsgálatok tartanak, nem árulják el, hogy melyik dalról van szó, azonban ha bebizonyosodik a vád, akkor a kizárt versenyző helyére az elődöntőkből a döntő mezőnyébe be nem jutott, de a zsűri és a nézők által összesítve a legtöbb pontot kapott versenyző lép.

Kapcsolódó Cikkek