A Dal 2019

A Dal 2019 - Hírek

Szombaton eldőlt A Dal 2019 elődöntőseinek végleges névsora

Szombat este ismét rendkívül színvonalas, a zenei stílusok szinte minden területét felölelő produkciókkal fejeződött be A Dal 2019 válogatója. A zsűri és a nézők a rock, a funky, a rap és a pop zene képviselői közül választhatták ki, kikkel egészüljön ki az elődöntősök névsora.

A Dal 2019 harmadik válogatójának showját a Leander Kills nyitotta, akik már magabiztos rutinnal léptek színpadra. A banda ezúttal is egy igazán energikus és érzelmes dalt adott elő, amelyben az akusztikus gitároké és egy hegedűé volt a főszerep. A fiúk dallamokban tolmácsolt honvágya hozta a remélt eredményt, és egy 9 pontos közönség szavazattal a „Hazavágyom” összesítve 38 pontot gyűjtött össze.

 

A következő előadót szintén nem először köszönthettük A Dal színpadán. Petruska egy igazán vidám, az arcokra mosolyt csaló produkciót varázsolt a stúdióba és a televízió képernyők elé. A zsűri pozitívan értékelte, hogy a dalszöveg komoly mondanivalóját Petruska vidám és örömteli stílusú dalba foglalva adta át, így a „Help me out of here” összesítve 40 pontot kapott.

Első alkalommal léphetett A Dal 2019 színpadára a Monyo Project formáció, akik egy igazán ütős produkcióban ismertették meg a közönséggel az egyedi cold rock zenei stílust. Bár a zsűri részéről érkezett kritika, azonban egyöntetűen elismerték a dal zenei különlegességét, így a közönségpontokkal kiegészülve a „Run Baby Run” 28 pontot jelentett a formációnak.

A legfiatalabb versenyzőként állt a mikrofon mögé Nagy Bogi, aki egy érzelmes dalban énekelte el a gyermekkorról és a felnőtté válásról szóló gondolatait. A produkció igazán sajátos eleme volt, amikor Bogi szoknyáján a kivetített gyermekkori fotók szépen lassan aláhullottak a dal végére. A fiatal énekes előadása a zsűri minden tagját elvarázsolta, így a „Holnap” 41 pontot gyűjtött össze.

A lágy női hang után ismét egy igazi rock banda mutatkozott be A Dal 2019 közönségének a Salvus együttes személyében. A fiúk „Barát” című dalukkal egy igazán tüzes és energikus előadásban mutatták meg, mi is az a dallamos metál zene. A produkció megosztotta a zsűri tagjait, de egy erős közönség ponttal kiegészülve a „Barát” 36 pontot hozott a fiúknak.

A kemény rock után egy teljesen más zenei hangzásvilágba kalauzolt el minket a Ruby Harlem formáció. A zenészek a hiphop és funky stílusokat ötvöző „Forró” című dalukkal egy igazán színes produkció keretében meséltek a szerelmesek megismerkedésének élményéről. A fiatalos előadás felforrósította a stúdió hangulatát, ami a pontokban is meglátszott, hiszen a produkció 40 pontot gyűjtött össze.

Egy rövid szünet után Pápai Joci lépett a színpadra, aki a legutóbbi elsöprő sikere után úgy döntött, ismét megméretteti magát A Dal versenyében. Joci az édesapjáról szóló gondolatait és érzéseit énekelte el egy rendkívül színvonalas és érzelmes előadásban. A produkció megérintette a zsűri tagjait is, így „Az én apám” 41 ponttal biztos továbbjutást jelentett Joci számára.

A műsorban évek óta vokalistaként szereplő Kyra úgy döntött, hogy idén ismét kiáll a reflektorfénybe, és megmutatja magát A Dal 2019 közönségének. Kyrát a saját szerzeményű dalának előadása közben nemcsak énekesnőként láthattuk, hanem tánctudását is megcsillogtatta. A féltékenység negatív hatásairól szóló „Maradj még” összesítve 28 pontot gyűjtött össze.

Az USNK formáció tagjai, Kund és Nimród egy igazán modern rap zenével tartott ferde tükröt az online világban lassan elvesző társadalom elé. A kolozsvári fiúk a háttérben futó graffitik előtt állva egy fiatalos előadás keretében szedték rímekbe a gondolataikat, amivel elnyerték a zsűri, de leginkább a közönség tetszését. A „Posztolj” című dallal összesítve 35 pontot zsebeltek be.

Az este utolsó fellépőjeként köszönthettük a Mocsok 1 Kölykök formációt. Az önmagunk szeretetének fontosságát hirdető „Egyszer” című rock produkcióban kiemelt szerepet kapott egy cselló is, ami igazán egyedivé tette hangzásvilágot. A válogatók utolsó dala meggyőzte a közönséget és a zsűri tagjait is, így a formáció 39 ponttal csatlakozhatott a biztos továbbjutók csoportjába.

A zsűri és a közönség szavazatainak összesítése után kialakult a harmadik válogató eredménye, amely alapján egyenes ágon Nagy Bogi, Pápai Joci, Petruska, a Ruby Harlem, és a Mocsok 1 Kölykök jutott az elődöntőbe. A másik öt előadó azonban tovább izgulhatott a közönség vigaszági szavazatait várva, ami alatt extra produkcióként ezúttal Balázs Fecó „Érints meg” című fantasztikus produkcióját élvezhettük.

Végezetül a nézők szavazatai alapján az USNK kapott lehetőséget, hogy az elődöntőben ismét megmutathassa, mit tud.

Kapcsolódó Cikkek