A Dal 2019

A Dal 2019 - Hírek

Zenekar, akik nem csak a metál és a rock kedvelők szívét hódítják majd meg

Barát – egy egyszerű szó, amely mégis magában rejtheti a sikert. Legalábbis a Salvus zenekar számára, akik a dallamos modern metál/rock képviselőiként érkeznek A Dal 2019 színpadára.

A Salvus 2002-ben Szegeden kezdte meg munkásságát, ami során jobbnál jobb dalokat készítettek a dallamos modern metál és rock zene színes palettáján mozogva. A zenekar tagjaiként Szabó Dániel és Erdélyi Péter csapnak a gitár húrjai közé, Kiss Gergelyt láthatjuk a dobok mögött, míg Pötörke Zoltán énekli el a banda saját szerzeményű dalait, melyeknek szövegeit is ő írja.

fotó: Lakos Gábor

fotó: Lakos Gábor

Munkájuk során a fiúk különös figyelmet szentelnek arra, hogy a precízen kivitelezett dalszövegeikkel és a dallamcentrikus szerzeményeik ne csak a rockzenét kedvelők körében, hanem más zenei ízlésű közönség tetszését is elnyerjék.

A tizenhat éves működésük során számos koncerten és klubfellépésen vannak túl. Első albumuk 2004-ben jelent meg Rezdülések címmel, amit öt másik album követett, így az Imago, az Önarckép és a Metamorf, illetve a Minden kezdet és a Lélektartó című nagylemezek.

A Dal 2019 legjobb harminc dala közé a Barát című saját szerzeményű daluk jutott be, amelynek dalszövegét Pötörke Zoltán írta.

Kapcsolódó Cikkek