A Dal 2019

A Dal 2019 - Hírek

Az ország kedvence A Dal 2019 színpadán

Az önéletrajzi ihletettségű Az én apám című dala jutott a legjobb 30 közé Pápai Jocinak 2019-ben. Az énekes-dalszerzőt nem nagyon kell bemutatni a magyar közönségnek, hiszen 2017-ben Origo című slágere a világot is meghódította.

Pápai Joci bátyja hatására már négyévesen kapcsolatba került a zenével: gitározott és dalokat írt. Így nem is csoda, hogy általános iskolás évei alatt sorra nyerte a „Ki mit tud” versenyeket. A nagyközönség előtt 2005-ben mutatkozott be, amikor részt vett egy tehetségkutatóban, ahol a vigaszág-körig jutott. Ezt követően rögtön önálló nagylemezzel debütált. 2006-tól számos közös felvételben közreműködött Majkával, és remek szakmai kapcsolatot ápol Molnár Ferenc Carmellel is. Az idei versenyben hallható dalt is Caramellel közösen szerezték.

fotó: Lakos Gábor

fotó: Lakos Gábor

Az énekes a köztudatba igazán akkor robbant be, amikor 2017-ben az „Origo” című dalával megnyerte a tavalyelőtti A Dal versenyt. 2017. május 13-án a 62. Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében a szakmai zsűritől és a közönségtől összesen 200 pontot szerzett, így a nyolcadik helyen végzett. Pontszámok tekintetében eddig ez volt minden idők legjobb magyar eredménye. Azóta számos új dallal jelentkezett, mint például az Özönvíz, a Távol, a Látomás vagy éppen a Kirakós, amelyek mindegyike előkelő helyen szerepelt az Petőfi Rádió TOP40-es listáján.
A zeneszerző és dalszerző számára nagyon fontos a család. Feleségével, Anitával közel tizenöt éve alkotnak boldog párt, és nagy szeretetben nevelik két gyermeküket, Hannát és Zalánt.

Pápai Joci ebben az évben ismét legnagyobb sikereinek színpadára lép, vagyis rajongói A Dal 2019 során sem nélkülözik őt: a közkedvelt előadóművész Az én apám című dalával újra versenybe száll Magyarország legjobb dala címért.

Kapcsolódó Cikkek