A Dal 2019

A Dal 2019 - Hírek

A Dal 2016 felfedezettje újra a színpadon!

Ki ment ki? avagy Help Me Out of Here című dalával ismét a legjobb dalok előadói között köszönthetjük Petruska Andrást. A Dal nézőinek már ismerős Petruska, hiszen A Dal 2016-ban már bemutatkozott Trouble in my mind című dalával.

A fiatal zenész dalaiban egyszerre vannak jelen a magyar folklór, az angolszász rock és a tánczene elemek, amelyek igazán különlegessé teszik a dalait. Ehhez társul András szuggesztív, közvetlen és humoros előadásmódja, na meg persze a virtuóz gitárjátéka. Ez az egyveleg teszi Petruskát a hazai fiatal zenészgeneráció egyik meghatározó tagjává.

fotó: Lakos Gábor

fotó: Lakos Gábor

Első lemeze 2014-ben jelent meg Metropolita címmel, amely számos remek dal mellett tartalmazta a Szent Gellért tér című szerzeményét is, aminek a videó klipje az I. Magyar Klipszemlén döntős helyezést ért el a ’Legjobb rendezés’ kategóriában. Ezt követte 2016-ban a Kapunyitó című albuma, mely egy csokorba fonta az olyan remek dalokat, mint a Trouble in my mind vagy a Nyár (Most vidám igazán). Az új albumára sem kell már sokat várniuk a rajongóknak, hiszen 2019-ben fog megjelenni Reláció címmel.

Petruska munkásságát számos elismeréssel is jutalmazták már az elmúlt évek során. Pályája kezdetén, 2010-ben zsebelte be a Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai díját, 2011-ben a Fringe Fesztiválról vihette haza a Fringe-díjat, majd az első albumának megjelenése után 2015-ben jelölték az Artisjus Junior-díjára is.

Petruskát első alkalommal 2016-ban láthattuk A Dal színpadán, ahol a Trouble in my mind című dalával bejutott a döntő legjobb négy dala közé, illetve szereplésével elnyerte „A Dal Felfedezettje” címet is.

András két év kihagyás után ismét A Dal színpadára lép, ahol a saját szerzeményű Help Me Out of Here (Ki ment ki?) című dalával próbálja majd meg elnyerni a közönség és a zsűri tetszését.

Kapcsolódó Cikkek