A Dal 2019

A Dal 2019 - Hírek

Egyszer – akár a győztes dal is lehet!

Számtalan koncert, és a Petőfi Rádió Akusztik színpada után végre megmutatja magát A Dal 2019 színpadán is a rockzenét játszó együttes, a Mocsok 1 Kölykök. A 2007-es alapítású zenekar Egyszer című dala jutott a legjobb 30 közé.

A Mocsok 1 Kölykök zenekar 2007-ben alakult, Csekő Ádám, Demeter Zoltán, Molnár Kristóf és Pulius Tamás alapító tagokkal. Nevüket egy mozgalmas, budakalászi házibuli hevében kapták egyik cimborájuktól, aki mindenkire csak annyit mondott: “Mocsok egy kölyök vagy!”

fotó: Lakos Gábor

fotó: Lakos Gábor

A zenekar tagjai: Pulius Tamás ének és billentyű, Csekő Ádám és Horváth Barnabás Botond gitár, Horváth Ádám “Lemon” basszusgitár, Molnár Kristóf dob, Géczi Teodóra pedig csellón színesíti az egyedi hangzást. Eredeti céljuk szerint őszinte, ösztönös zenét játszanak, életrajzi ihletésű szövegeiken keresztül átadva a „mocsok” érzést. Egy szál gitárral is eljátszható dalokat szereznek, bár mindannyian az egészséges vintage hangzás kedvelői.

Első lemezük 2010-ben, Mezítláb címmel jelent meg. Az Illegál és a Ringó című dalnak, valamint a Petőfi Rádió Akusztik című műsorában való szereplésnek is köszönhetően (a Ringó 14 hétig szerepelt a Petőfi Rádió TOP 30-as listáján) 2011-ben „Az év hazai felfedezettje”, 2012-ben pedig „Az év hazai alternatív albuma” kategóriában jelölték őket Fonogram díjra, előbbit meg is nyerték. 2012-ben jelent meg Lányok és lovak című albumuk, 2016-ban, hosszú szünet után pedig a Társalog Minden Csillag érkezett meg a magyar zenei élet egére.

A Dal 2019 színpadára újoncként állnak, Egyszer című szerzeményükkel versenyeznek Magyarország legjobb dala címért.

Kapcsolódó Cikkek