A Dal 2019

A Dal 2019 - Hírek

Akik szinte már hazatérnek A Dalba

Harmadszorra köszönthetjük A Dal színpadán a Leander Kills együttest. Köteles Leander, Czifra Miklós, Vermes András és Jankai Valentin zenekara idén is egy olyan dallal jutott a legjobb harminc közé, amelynek nemcsak zenéje, hanem szövege is mély jelentést hordoz.

A Leander Kills-t Köteles Leander alapította 2015-ben, a Leander Rising feloszlása után. A zenekar tagjai: Czifra Miklós és Vermes András gitár, Jankai Valentin dob, az énekes és basszusgitáros szerepét pedig Köteles Leander tölti be, aki a dalokat és szövegeket is szerzi. Első lemezük 2016-ban, Túlélő címmel jelent meg, amelyen az addigra már közönségsikerré vált Szerelmetlen dal, valamint a Te leszel a párom és a Valami folyjon című dalukat fűzték egy csokorba. 2017 szeptemberében megjelent a Leander Kills második albuma, az Élet a halál előtt, amely egy hét alatt arany, majd rövidesen platina minősítést ért el, és amely számos teltházas koncertet hozott a zenekarnak.

fotó: Lakos Gábor

fotó: Lakos Gábor

A Leander Kills először 2017-ben indult A Dalban, ahol Élet című szerzeményükkel a döntőig jutottak, daluk pedig elnyerte a legjobb szövegírónak járó elismerést. A Dal 2018-ban a Nem szól haranggal szintén a döntőig jutottak, és a Leander Kills kapta a legjobb akusztikus átiratot elkészítő formációnak járó elismerést is.

A Dal 2019 színpadán Hazavágyom című szerzeményükkel versenyeznek a Magyarország legjobb dala címért.

Kapcsolódó Cikkek