A Dal 2019

A Dal 2019 - Hírek

A Dal 2019 színpadán megismerhetjük a cold rock stílust!

Mi is az a cold rock? Aki nem tudná, hallgasson Monyo Projectet! A zenekart 1999-ben Erdélyben alapították, tagjai: Monyo, Baba, Szepesi Viktor, Papp Enikő és Horváth Zsolt. Run Baby Run című daluk A Dal 2019-ben a legjobb harminc közé juttatta őket, így a könnyedebb rockzene kedvelői is megtalálják a szívükhöz közel álló szerzeményt.

A Monyo Project története 1999-ben indult Székelyudvarhelyen, ahol a gitáros, Monyo megalapította a kezdetben kizárólag instrumentális zenét játszó bandát. Első albumuk még ebben az évben megjelent, ami igazán különlegesnek számított Erdélyben, hiszen korábban még nem került ilyen, kizárólag hangszeres dalokból álló album a boltok polcaira. 2002 a változások éve volt a zenekar számára, hiszen ebben az évben került a bandába az énekesnő, Baba. Emellett pedig a székhelyüket is áthelyezték Budapestre. Ugyanebben az évben első helyezést értek el az Országos Dalversenyen is.
Az elkövetkező években több elismeréssel is jutalmazták a munkájukat, így elnyerték a Communitas Alapítvány alkotói ösztöndíját, a Tuborg Sound válogatása alapján bekerültek a 10 legjobb román zenekar közé, majd 2013-ban nekik ítélték a Transylvanian Music Awards Szakmai különdíját.
A formáció második albuma viszonylag hosszabb kihagyás után 2007-ben jelent meg Szlogenek, Szlengek Vakerok címmel, amit rövid időn belül követett a Sex & Drogs & Cold Rock, majd a Chill out Yoga elnevezést viselő lemezük.
A mai felállás szerint a zenekart az alapító és gitáros Monyo, Szepesi Viktor dobos, a basszusgitáros, Papp Enikő, Horváth Zsolt billentyűs és az énekes, Baba alkotják.

fotó: Lakos Gábor

fotó: Lakos Gábor

A könnyedebb, cold rock kedvelőinek nagy örömére A Dal 2019 színpadán köszönthetjük a formációt, akik első alkalommal próbálnak szerencsét Magyarország dalválasztó műsorában. A legjobb harminc dal közé jutott Run Baby Run című dalukkal mutatkoznak be, amelynek dalszövegét Molnár Ilona írta, zeneszerzője pedig Molnár Endre volt.

Kapcsolódó Cikkek