A Dal 2019

A Dal 2019 - Hírek

Egy zenekar, aki azt kéri, mondj igent!

Tökéletes a maga tökéletlenségével a yesyes legújabb slágere, amely bekerült A Dal 2019 legjobb 30 szerzeménye közé. A fiúk nem idegenek A Dal közönségének, hiszen tavaly I let you run away című dalukkal egészen a döntőig jutottak. Szabó Ádám és Katona Tamás idén abban bíznak, hogy még tovább menetelnek A Dal 2019 versenyében.

A formáció tagjainak, Katona Tamásnak és Szabó Ádámnak az életében gyerekkoruktól kezdve kiemelkedő szerepet kapott a zene. Mindketten zeneiskolákban képezték magukat, ahol egy-egy hangszer is magával ragadta őket. Tamást az ütős hangszerek, azok közül is leginkább dob ejtette rabul, míg Ádám szívébe a harmonikája lopta be magát.

Ádámot első alkalommal 2015-ben láthattuk A Dal színpadán, ahol a saját szerzeményű Give me Your Love című dalával mutatkozott be a közönségnek, amivel egyből bejutott a döntőbe. Bár ebben az évben Ádám szólóban indult, azonban Tomi dobosként már akkor is vele volt a színpadon.

Fotó: Lakos Gábor

Fotó: Lakos Gábor

A két fiú 2016-ban döntött úgy, hogy az előző év sikere után kipróbálják a közös munkát, így megalapították a yesyes formációt. A zenéjüket az állandó megújulás és kísérletezés jellemzi, mindig valami újat mutatnak a közönségnek.

Már az alapítás évében megjelent az első közös albumuk, ami a Pollyanna címet kapta, majd a második lemezre sem kellett sokat várni, a Cycle-t 2017-ben dobták piacra.

Yesyes formációként 2018-ban láthattuk őket viszont A Dal színpadán, ahol az I Let You Run Away című közös dalukkal mutatkoztak be a közönségnek. A siker ezúttal sem maradt el, a fiúk ebben az évben is a döntő legjobb négy produkciója között végeztek.

A Dal 2019-ben már mondhatni rutinos versenyzőként lépnek színpadra a legjobb harminc dal közé jutott Incomplete című dalukkal, amelynek dalszövegírója Halász Péter, zenéjét pedig Danka Dávid „Walston” és Szabó Ádám szerezték.

Kapcsolódó Cikkek