A Dal 2019

A Dal 2019 - Hírek

Miskolci fiúk, akik mertek A Dalról álmodni

Ő lehet az esélyes? Inkább ők! A Dal 2019 színpadán köszönthetjük a The Sign nevű zenekart, akiknek Ő című daluk jutott a legjobb 30 dal közé. Az együttes tagjai: Czinke Dani, Czinke Máté, Török Dani, Kollár Ábel és Szentpétery Mózes.

A fiatal miskolci fiúk már gyerekkoruk óta barátok, együtt ismerkedtek meg a zene világával. Végül 2012-ben jött az ötlet, hogy zenekart alapítsanak. Így született meg a The Sign, amelynek kezdetben a szintetizátor mágusa Czinke Dani, a gitáros Török Dániel és az énekes Czinke Máté voltak a tagjai, akikhez 2016-ban csatlakozott a dobos, Kollár Ábel és a basszusgitáros Szentpétery Mózes.

fotó: Lakos Gábor

fotó: Lakos Gábor

A fiúk mára kinőtték a garázsbandák szintjét. Az ország számos klubjában és fesztiválján megfordultak már, felléptek a Margeret Island előzenekaraként, turnéztak már közösen a Honeybeasttel is, illetve láthatták őket a rajongók az Akvárium klubban és a Várkert Bazárban is.

Első daluk 2017-ben jelent meg Egyetlen címmel, amely még abban az évben megnyerte a Petőfi Rádió „Saját zenéd” elnevezésű versenyt.

A rajongóknak nem kell már sokat várniuk az első The Sign albumra sem, ami Többet mond itt minden Rólad címmel 2019-ben jelenik meg.

A fiúk egyedi hangzású, pop-elektro-alternatív-folk elemeket vegyítő fiatalos zenéje A Dal 2019 szakmai zsűrijét is meggyőzte, így idén első alkalommal köszönthetjük a The Sign formációt a színpadon. A legjobb harminc dal közé jutott Ő című szerzeményüknek Czinke Máté volt a dalszövegírója és a zeneszerzője is.

Kapcsolódó Cikkek