A Dal 2019

A Dal 2019 - Hírek

Kulcs a győzelemhez

A Dal 2018 győztesével, az AWS-sel volt közös turnéjuk, és most A Dal 2019 színpadán is bemutatkoznak. A rock rajongóinak idén sem kell nélkülözniük a hazai színtér legjobb szereplőit a Dal színpadán, ugyanis Kulcs című szerzeményükkel A Fatal Error tagjai is bejutottak a legjobb 30 dal közé.

A Fatal Error egy baráti formációként alakult 2011-ben, azóta vált a nagy klubok, fesztiválok profi együttesévé. A zenekar tagjai: Balázs Mihály billentyű, Balázs Miklós dob, Rimóczi Zsolt ének, Rónai Dávid és Joós Bence gitár, Kornyik Botond basszusgitár. A csapat minden tagja gyerekkora óta foglalkozik zenével. Dalaik és szövegeik nagy részét Zsolt írja, Mihály a zenélés mellett a menedzseri és zenekarvezetői feladatokat is ellátja.

fotó: Lakos Gábor

fotó: Lakos Gábor

Fontos számukra az eredetiség és önazonosság. Mindezt úgy öntik dalokba, hogy több fórumon a hazai színtér egyik legenergikusabb rockzenekaraként jellemzik őket.

2014-ben a zenekar megnyerte az első Cseh Tamás program pályakezdő zenekari pályázatát, így készíthette el a Bérlet az életre című nagylemezt, amely 2015-ben jelent meg. Az album a megjelenés után két nappal már a Deezer toplistájának első helyén landolt. Ugyanebben az évben több más tehetségkutatón is első helyezést ért el a csapat (Roxiget tehetségkutató, Dobbantó tehetségkutató – Szarvas), az egri Éter tehetségkutatóról pedig ők hozták el a legtöbb díjat, szám szerint ötöt. A 2016-os Soprock tehetségkutatón sem bizonyult egyetlen együttes sem jobbnak náluk.

2017-ben jelent meg a Kisszobából Nagyvilág album, mellyel a banda A Dal 2018-asgyőztesével, az AWS-sel és a Kies zenekarral együtt végigturnézta az idei évet, az ország legnagyobb klubjait, valamint a magyar belföldi és határontúli fesztiválokat is meghódítva.

A Dal 2019 színpadán, a vetélkedésben először részt véve, Kulcs című szerzeményükkel versenyeznek a Magyarország legjobb dala címért.

Kapcsolódó Cikkek