A Dal 2019

Egy énekes, akinél a fiatalság és a rutin együtt jár

Csak 1 perc – és mégis mi minden múlhat ezen Gotthy számára. A fiatal énekes első alkalommal lép A Dal színpadára, de fiatal kora ellenére nincs oka az izgalomra, hiszen számos énekversenyen és tehetségkutatón szerzett már tapasztalatot.

A veszprémi születésű Gotthard Ádámot már gyermekkorában magával ragadta a tánc és zene világa, amely nagyrészt annak köszönhető, hogy felmenői között táncos és zenész is volt. Ádám nyolc éves korától járt magánénekórákra, illetve klarinétozni kezdett, majd pár év múlva már a Veszprémi Ifjúsági Fúvószenekarban játszott, aminek négy évig volt tagja.

Számos énekversenyen is megmérette magát, így 2010-ben második helyen végzett a „Kunság Aranya” Nemzetközi énekversenyen, egy évvel később pedig a 16. Scherzo Országok énekverseny első helyezettje lett. 2012-ben a Helikon Ünnepségeken a könnyűzenei kategóriában győzedelmeskedett. Emellett több zenés tehetségkutatóban is járt az elmúlt évek során.

fotó: Lakos Gábor fotó: Lakos Gábor

Énekesi tehetségét több zenekar tagjaként is megcsillogtatta már: évekig volt a Fűzfő Big Band énekese, majd a Frisson zenekar, a TheCompany*LiveBand* és a Hollywoodoo formációkban is színpadra lépett. De az éneklés mellett dalszövegíróként is munkálkodott.

Gotthy első önálló dala 2016-ban jelent meg, Felébred a város címmel.

Gotthy idén első alkalommal döntött úgy, hogy szerencsét próbál A Dal 2019 versenyében, ahol a Csak 1 perc című dalával jutott a legjobb harminc közé. A dal zeneszerzője Kovács Norbert volt, a szövegét pedig Ádám, azaz Gotthy írta.

Kapcsolódó Cikkek