A Dal 2019

Nyári zápor A Dal 2019 színpadán

Az utcazene fesztiválok után idén A Dal 2019 színpadán is láthatják kedvenceiket az Acoustic Planet rajongói. A zenekar Nyári zápor című dalával hoz frissességet a dalválasztó show színpadára.

A kezdetben három taggal indult formáció 2015 tavaszán kezdte meg a működését, majd később újabb két taggal kibővülve nyerte el mai formáját. A zenekar tagjaként a gitárok húrjait pengetve láthatjuk a színpadon Kölcsey Szabolcsot és Balázs Zsoltot, az ütemet a dobok mögül Fábián Tamás és Nagy István diktálja, míg a dalok Zsombok Réka fantasztikus hangján szólalnak meg.

A zenekar kezdetben akusztikus hangszerelésen alapuló pop zenei átiratokkal szórakoztatta a közönséget, azonban folyamatosan dolgoznak a saját dalaikon is, amiknek a dalszövegírója és zeneszerzője is a gitáros, Kölcsey Szabolcs.

Fotó: Lakos Gábor Fotó: Lakos Gábor

A békéscsabai zenekar több fesztivál és verseny résztvevője volt már, így 2017-ben az egri Utcazenészek versenyén nyerték el a Legjobb együttes címet, illetve Közönségdíjat is átvehették. Később a Veszprémi Utcazenei Fesztiválról hazavihettek egy újabb közönség díjat. A nemzetközi Ferrara Buskers utcazenei fesztiválon kaptak meghívást, hogy képviseljék hazánkat.

Az Acoustic Planet formáció idén úgy döntött, hogy az utcazenei fesztiválok kedvelői után szerencsét próbál A Dal 2019 közönségével is. Első alkalommal lépnek a világot jelentő deszkákra a legjobb harminc közé került Nyári zápor című dalukkal.

 

Kapcsolódó Cikkek