A Dal 2019

A Dal 2019 - Hírek

Elképesztő hangulat A Dal 2019 első válogatójában

Január 19-én, szombat este kiváló és rendkívül színes produkciókkal indult útjára A Dal 2019 versenye. Az első válogató fellépői között a visszatérő versenyzők mellett számos remek, új előadóval is megismerkedhetett a közönség.

A tavalyi évhez képest változott a zsűri összetétele: Both Miklós és Mező Misi mellett idén Vincze Lilla és Nagy Feró foglalt helyet az asztalnál. Az este házigazdáiként pedig Fehérvári Gábor Alfréd, azaz Freddie és új műsorvezetőtársa, Dallos Bogi köszöntötte a közönséget.

A showt idén is egy közös produkcióval, a „Fújom a dalt” című szerzemény feldolgozásával nyitották meg, amelyet A Dal 2019 harminc versenyzője adott elő.

A verseny Szekér Gergő produkciójával indult, aki az idei évben először lépett A Dal 2019 színpadára. Az előadását a letisztultság jellemezte, az énekes mellett csupán két nagyszerű táncost láthattunk a színpadon. Az elfogadás madárkája Gergő fantasztikus hangján kapott szárnyra és vitte el a dal üzenetét minden néző számára.  Gergő meggyőzte a zsűri tagjait, így a „Madár, repülj!” 41 pontot gyűjtött össze.

 

A Konyha első alkalommal mutatta meg magát A Dal 2019 közönségének, ez azonban nem jelentett hátrányt a fiúk számára. A „Százszor visszajátszott” című dalt magabiztosan adta elő a három zenészből álló formáció a háttérben futó városi pillanatképek előtt. A szöveg kifejezetten elnyerte Both Miklós és a többi zsűritag tetszését, így az előadás összesen 38 pontot hozott a konyhára.

 

Váray László egyedül, egy gitárlele társaságában állt színpadra, ahol tisztán akusztikus stílusban adta elő a „Someone who lives like this” című produkcióját. A dal üzenetéhez híven a környezetre utaló vizuális effekteket láthattunk, hiszen László az előadásával a környezetvédelemre kívánta felhívni a figyelmet. A zsűri és a közönség értékelése összesen 29 pontot jelentett a számára.

A férfias kezdés után első női előadóként köszönthettük Pátkai Rozinát „Frida” című dalával, amelynek előadása közben a háttérben különleges, forgó kockákból összeálló pillanatképeket láthatott a közönség. A klasszikus és elektronikus elemeket ötvöző, underground stílusú előadásban talált kifogásolni valót a zsűri, azonban Rozina hangja meggyőzte őket, így a dal végül 31 pontot gyűjtött össze.

Hamar Barni az idei legfiatalabb előadók egyike nem vesztegette el a lehetőségét, és fiatal kora ellenére magabiztosan adta elő saját szerzeményét. Barni a „Wasted” című dalát egy igazán modern, vizuális effektekkel tarkított produkcióban mutatta be a nézőknek. A fiatal tehetséget a zsűri és a közönség összesen 29 ponttal jutalmazta.

A válogató első visszatérőjeként lépett a színpadra Berkes Olivér, aki immáron harmadik alkalommal próbál szerencsét A Dal 2019 színpadán. Olivér „Világítótorony” című szerelmes dalát egy letisztult produkcióban adta elő, amely során a nyugodt tenger képeit láthattuk a háttérben. A zsűri tagjait megosztotta az előadás, így Olivér a közönség szavazatokkal kiegészülve végül 33 pontot zsebelhetett be.

Rövid szünet után Antal Timi feat. Demko Gergő párosa lépett show reflektorai közé. Gergő gitárjátékát egy népi hegedű hangjai egészítették ki, ezzel is ötvözve a dalban a modern és népzenei motívumokat. A fiatal házasok előadása és szövege nem győzött meg minden zsűritagot, azonban összesítésben a „Kedves Világ!” 39 pontot gyűjtött össze.

Az este vége felé közeledve a Nomad együttes gondoskodott arról, hogy mindenkit felrázzanak a stúdióban és a televízió képernyők előtt is. A fiúk koncert hangulatot teremtettek A Dal 2019 színpadán, ahol egy igazán ütős rockzenével mutatkoztak be a nagyérdeműnek. „A remény hídjai” című előadásuk a közönség pontokkal kiegészülve 35 pontot hozott a Nomadnak.

A keményebb dallamok után Oláh Gergő ismerős hangja csendült fel a színpadon, aki ezúttal a „Hozzád bújnék” című dalával kápráztatta el a közönséget. A mű komoly és szomorú témája Gergő varázslatos hangján tolmácsolva minden bizonnyal megérintette valamennyi néző szívét. Ez alól a zsűri tagjai sem voltak kivételek, akiket egyöntetűen meggyőzött a produkció, amit végül 41 ponttal jutalmaztak.

Utolsó előadóként DENIZ formációja lépett a színpadra, ahol az ismert rapper a tavalyi évadban a Nene zenekarból megismert Orsovai Renivel alkotott formációban mutatta meg, hogy ebben a versenyben helye van a rapnek. Az „Ide várnak vissza” című dal előadása során Deniz rímekbe szedett hazaszeretete, a zenészek játéka és Reni fantasztikus hangja egy ütős előadással zárta az estét. A közönség a legmagasabb nézői pontszámmal mutatta meg DENIZ-éknek, hogy a színpadra várja őket vissza.

Az összesített ponttáblázat alapján Szekér Gergő, Oláh Gergő, a Konyha, Antal Tímea feat. Demko Gergő, és a Nomad jutott tovább az elődöntőbe. Ők így már teljes nyugalommal élvezhették az este extra produkcióját, amely során a korábbi zsűritag, Frenreisz Károly és a Skorpió előadásában dübörgött újra a banda.

A közönség végül a DENIZ formációnak szavazott bizalmat, akik így csatlakozhattak a továbbjutók táborához.

 

Kapcsolódó Cikkek