A Dal 2019

A Dal 2019 - Hírek

Vajon százszor visszajátszott lesz a Százszor visszajátszott?

"A konyhában mindig jó, mert a hűtőben mindig ég a villany!” – ezzel a felkiáltással alapította meg Konyha nevű együttesét 2010-ben Szepesi Mátyás énekes, gitáros, dalszerző. A zenekar Százszor visszajátszott című dala került be a legjobb 30 közé. A zenekar tagjai: Badics Márk, Haller Dániel és Szepesi Mátyás.

A zenekart Szepesi Mátyás, Herr Attila és Badics Márk alkotta a kezdetben. Első albumuk 2012-ben jelent meg, Konyhanyelv címmel, a lemezről több dal is befutott, ilyen a Kiskifli, az Asszem visszafekszem és a Feltörték a szíved című szerzeményük is. 2014-ben ismét a stúdióban találták magukat, új dalaikat már új basszusgitárosukkal, Haller Dániellel közösen írták és vették fel, így alakult ki a dobos Badics Márk, a basszusgitáros Haller Dániel és az énekes illetve gitáros Szepesi Mátyás alkotta trio.

fotó: Lakos Gábor

fotó: Lakos Gábor

A csapat 2016-ban megnyerte “Az év zenekara” címet a Hard Rock Café nemzetközi tehetségkutatójának budapesti döntőjben. Ebben az évben jelent meg harmadik lemezük, amely a Különbéke címet viselte, rajta a Szerelem és a Buborék című dalukkal. 2017-ben bekerültek a Volt fesztivál és a Petőfi Rádió közös tehetségkutató versenyének, a Nagy-szín-pad elődöntőjébe, ennek köszönhetően szinte minden nagyobb hazai fesztiválon szórakoztathatták a közönséget.

A Konyha zenekar Százszor visszajátszott című szerzeményével került be A Dal 2019 showműsorba.

Kapcsolódó Cikkek