A Dal 2019

A Dal 2019 - Hírek

A világítótorony, amely irányt mutat!

Ismerősként köszönthetjük az előadók között Berkes Olivért, aki immáron harmadik alkalommal lép A Dal színpadára, ahol a legjobb 30 dal közé jutott Világítótorony című dalával kísérli meg elnyerni A Dal 2019 közönségének tetszését.

Olivér számára az első áttörést 2012-ben egy zenei tehetségkutató műsorban való részvétel jelentette, ahol megismerhette őt a nagyközönség. Azóta az elmúlt évek alatt számos fellépésen, illetve az Orfeum Pesti Mulató „A Nagy Gatsby” című műsorának állandó tagjaként is láthatták őt a rajongók.

 

2013-ban jelent első önálló dala, ami az Első érintés címet viselte. Az első siker után nem váratott sokat magára a következő alkotás, a DJ Newikkel közös Goodbye című dala a 2014-es megjelenését követően alig 4 hét alatt megszerezte az egyik kereskedelmi rádió top ötvenes slágerlistájának első helyét.

 

fotó: Lakos Gábor

fotó: Lakos Gábor

2018-ban a Zävodival közös daluk, az Óriáskerék hozott elismerést a fiúk számára, ugyanis nekik ítélték a Budapest Dal 2018 elnevezésű verseny Fiatal tehetségek díját.

 

Az idei év is jelentős változást hozott Olivér számára, hiszen leszerződött egy németországi lemezkiadóval, így a rajongóknak már nem kell sokat várniuk az első Berkes Olivér albumra.

 

A 26 éves zenészt korábban különböző formációk tagjaként láthattuk A Dal színpadán. 2016-ban Tóth Andival közös daluk, a Seven Seas bejutott a döntő legjobb négy dala közé, majd 2017-ben Zävodival alkotott párosa szórakoztatta a közönséget a Háttérzaj című közös szerzeményükkel.

 

A Dal 2019 színpadán a legújabb Világítótorony című dalát ismerheti meg a nagyérdemű. A dal szövegét Molnár Tamással közösen írták, míg a zeneszerzésben Vígh Arnold volt Olivér társa.

Kapcsolódó Cikkek