A Dal 2019

A Dal 2019 - Hírek

Egy előadó, aki folyamatosan a megmérettetéseket keresi

Hét éve folyamatosan megméretteti magát Oláh Gergő, aki a 2012-es tehetségkutató verseny megnyerése óta a magyar zenei élet meghatározó alakja. A Dal színpadán sem idegenként köszönthetjük, hiszen már negyedszerre jutott be a dalválasztó show élő adásába, idén Hozzád bújnék című dala jutott a legjobb 30 közé.

Oláh Gergő Karancslapujtőn született, ahonnan később átköltöztek Salgótarjánba. Általános iskolában tanult zongorázni, majd autodidakta módon gitározni és dobolni is megtanult. Gyerekkorától kezdve a zenei kihívásokat kereste. Gondolták volna, hogy több, mint száz zenei versenyen vett részt? Népdaloktól kezdve a könnyűzenei versenyekig, és több televíziós tehetségkutató műsor résztvevője volt, amelyből egyet meg is nyert.

2015-ben járt először A Dal színpadán, A tükör előtt című dalát adta elő. Egy évvel később Győz a jó című szerzeményével került be A Dal 2016 legjobb dalai közé. Ebben az évben a neves Szikra-díjjal ismerték el tevékenységét. Egy évvel később azonban nem szólóban, hanem frissen alapított együttesével, a Roma Soulal mérette meg magát A Dal 2017 színpadán, Nyitva a ház című dalukkal. Az együttes az ősi autentikus cigányzenét ötvözi a mai, modern popzene világával.

fotó: Lakos Gábor

fotó: Lakos Gábor

Oláh Gergő hitvallása, hogy számára a zene egy csoda, és úgy véli, meg kell tisztelnie ezt a csodát azzal, hogy értékes mondanivalóval és érzésekkel tölti meg.

Az énekes A Dal 2019-be Hozzád bújnék című dalával jutott be a legjobb 30 közé.

Kapcsolódó Cikkek