A Dal 2019

A Dal 2019 - Hírek

A rap, amely meghódítja A Dal 2019 színpadát

Nemcsak a dallam, az elmés szófordulatok, hanem az Ide várnak vissza című dal üzenete is biztos garanciája annak, hogy DENIZ formációjának slágere sokak szívébe belopja magát A Dal 2019-ben. A fiatal rapper a Nene zenekar énekesnőjével közös formációt alkotva bizonyítja a dalválasztó showműsorban, hogy a rapnek ugyanolyan helye van a legjobbak között, mint bármely más műfajnak.

A fiatal kazincbarcikai rapper 2000-ben döntött úgy, hogy a zenéje érdemes arra, hogy azt másokkal is megossza. 2012-ben alapította meg a zenekarát, akikkel a karrierje azóta megállíthatatlanul tör előre. Dalaikat már az egész ország ismeri, és megszámlálhatatlanul sok fesztivál és klubfellépést tudhatnak a hátuk mögött.

A formáció az elmúlt hat évben egymás után dobta a jobbnál jobb dalokat a piacra, mint az Egyetlen, a Holnapután, a Halhatatlanok, és a Veled című szerzemények. Első nagylemeze 2016-ban jelent meg Repp tiszta szívből címmel, amit a Szegények zenésze, az Eufória, majd A nép hangja című lemezek követtek.

fotó: Lakos Gábor

fotó: Lakos Gábor

 

Munkájuk nem maradt elismerés nélkül. Az Egyetlen 2014-ben meghozta az első Fonogram-díjat a formáció számára „Az év dala” kategóriában, majd a New Level Empire zenekarral közös Valahol című daluk 2016-ban a legjátszottabb magyar dal volt. Ugyanebben az évben megkapták a második Fonogram-díjat is „Az év hazai rap vagy hip-hop albuma vagy hangfelvétele” kategóriában.

 

Az idei évben mind a zenekar, mind a színpadi produkció teljesen megújult, így DENIZ és társai elérkezettnek látták az időt, hogy első alkalommal kipróbálják magukat A Dal 2019 színpadán. Az Ide várnak vissza című daluk előadása során DENIZ-t és Orosvai Renit láthatjuk majd a mikrofon, Kóródi Tamást és Domonkos Gábort a gitárok, Frimmel Jakabot pedig a billentyűk mögött A Dal 2019 színpadán.

Kapcsolódó Cikkek