A Dal 2019

A Dal 2019 - Hírek

Sokoldalúság felsőfokon

Egy belvárosi betyár, aki meghódítja A Dal 2019 színpadát – így is jellemezhetnénk Váray Lászlót, aki idén első alkalommal mutatkozik be A Dal 2019-ben. A legjobb 30 dal közé került Someone who lives like this című dalával nem csak a zenerajongók, hanem a zsűri támogatását is szeretné elnyerni.

Váray László személyében egy rendkívül sokoldalú zenészt ismerhet meg a közönség. A zeneszerző és dalszövegíró amellett, hogy rendkívül jó énekes, több hangszeren is játszik, így a gitár, a mandolin, a basszusgitár és a doromb is megtalálható a repertoárjában. Zenei munkássága során két zenekar tagjaként ismerhette meg a közönség, melyekkel összesen hat lemeze jelent meg.

 

2007 óta működik a Váray László és a Colombre Band formáció, ami az alapvetően rock&roll stílusú dalaival elégíti ki a műfaj szerelmeseinek igényeit. 2010-ben jelent meg az első albumuk Tánc az ördöggel címmel, amit követettek a Húsevő, a Hívogató, majd 2016-ban az Ember vagyok- Audio-szelfi címet viselő lemezek.  A zenekar számtalan koncertet adott már különböző hazai és nemzetközi fesztiválokon, illetve országszerte a klubfellépésekkel is szórakoztatják a nagyérdeműt.

fotó: Lakos Gábor

fotó: Lakos Gábor

 

Váray László másik zenekara a Belvárosi Betyárok, akik a kicsik és nagyok örömére 2016 óta ontják magukból a jobbnál jobb gyerekdalokat. Első lemezüket, a Fejforgatót az idei évben követte A Tündértó partján, ami a világ első bluegrass gyereklemeze. A gyerekdalok és az interaktív, mozgáskoreográfiával színesített előadások óriási sikert hoztak a Betyároknak, akik megalakulásuk óta bejárták az egész világot Kanadától egészen Romániáig.

 

Váray László úgy döntött, hogy idén első alkalommal, méghozzá szólóban próbál szerencsét A Dal 2019 versenyében, ahol a legjobb harminc dal közé jutott Someone who lives like this című saját szerzeményével ismerheti meg őt a nagyérdemű.

Kapcsolódó Cikkek