×
A Dal 2019

Ifjú tehetség A Dal 2019 színpadán

Alig volt hat éves, amikor zenélésre adta a fejét a 2001-ben született fiatal énekes. A színpadon a lámpalázat már tapasztaltan kezeli, hiszen már 2013-ban is szerepelt egy tehetséggondozó műsorban, első lemeze azonban csak idén jelent meg.

Hamar Barni már gyerekkora óta tanul zenét, folytatott tanulmányokat Spanyolországban és az Egyesült Államokban is. Klasszikus gitár, rock- és könnyűzenei gitár, pop zongora, ének, tánc, hogy csak a legfontosabbakat említsük a tanult hangszerek és művészeti ágak közül. A könnyűzene mellett horgonyzott le végül, már 11 évesen gitáros-énekesként tűnt fel egy énekes tehetséggondozó műsorban.  Egy irodalom házifeladatként megszületett első saját dalával indult zeneszerzői, szövegírói pályája, és ekkor alakította meg – szintén tizenegy éves társaival – első zenekarát, a Rebellious Kids rockzenekart. Tudását azóta is különböző módszerek elsajátításával igyekszik gyarapítani.

fotó: Lakos Gábor fotó: Lakos Gábor

A zenei produceri szakmával is ismerkedik, ennek is köszönhető a 2018 őszén megjelent, nyolc saját dalt tartalmazó Different című első albuma. Állítása szerint a címadó dal akkor született meg benne, amikor úgy érezte, hogy mindenki különcnek tartja. Válasza erre csak annyi, hogy ő nem átlagos. Ezt bizonyítja az a Mikulás apropójából adott koncert is, amellyel egy gyermekklinika kis betegeit lepte meg nemrég.

A Dal 2019 színpadán Barni Wasted (Elpazarolt) című szerzeményével versenyez a Magyarország legjobb dala címért.

 

Kapcsolódó Cikkek