A Dal 2019

A Dal 2019 - Hírek

Azok a boldog, szép dalok

Idén első alkalommal foglal helyet A Dal 2019 szakavatott zsűrijének asztalánál Nagy Feró, aki igazi kihívásként tekint a hétről hétre rá váró feladatra.

Nincs ember a zenei életben, aki ne ismerné Nagy Feró nevét és munkásságát. A Beatrice frontembere már közel 50 éve a magyar zenei élet egyik meghatározó tagja és a mai napig a hazai közönség egyik legkedveltebb zenésze. Ráadásul egy igazán sokoldalú előadóról van szó, hiszen a koncert fellépések mellett az elmúlt évek során már több színházi- és filmszerepben is láthattuk.
Feró munkássága során nagy figyelmet fordított a fiatalok, és feltörekvő zenekarok támogatására is. Ennek a tevékenységének az egyik fontos eleme volt a „Garázs” című rádióműsora, amiben különböző problémákkal küzdő fiataloknak nyújtottak segítséget, illetve amatőr zenekarok is lehetőséget kaptak arra, hogy megismerje őket az ország.
Munkája nem maradt elismerés nélkül. A fiatalok érdekében végzett tevékenysége miatt 1989-ben neki ítélték az Állami Ifjúsági Díj kitüntetését, majd 2016-ban átvehette a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét is.

Feró a Beatrice és az ős-Bikini frontembereként az elmúlt évtizedek során tartott számtalan koncerttel, kiadott albummal, és megírt dallal a háta mögött a zsűri egyik legtapasztaltabb tagjának számít. A zsűrizés sem teljesen idegen terep a számára, hiszen a korábbi években már részt vett hasonló szerepkörben zenei tehetségkutató műsorokban is. A Dal 2019-ben betöltött feladatára mégis újdonságként tekint. „Egyelőre saját magammal szemben vannak elvárásaim, például hogy megfeleljek a feladatnak, viszont ez egy igazi kihívás számomra! Most a kollégáim dalairól kell véleményt nyilvánítanom, ami nem egy egyszerű dolog. Oda kell rá figyelni, hogy ha esetleg kritikát fogalmazna meg az ember, azt is úgy adja elő, hogy az ne legyen sértő, hanem tanulni lehessen belőle.”
Az új előadók, dalok és produkciók megismerésének izgalmán túl, Feró már nagyon várja a zsűri másik három tagjával való közös munkát is. „Mező Misi nálunk már szinte családtag, Vincze Lillát pedig ezer éve ismerem. Számomra Both Miki számít ’új arcnak’, de nagyon örülök, hogy megismerhetem, és itt lehetek vele, mert úgy gondolom, hogy igazából ő ért a legjobban ehhez a szakmához.”
Feró a zenei életben megélt évtizedekkel a háta mögött tudja, hogy mitől lesz egy dal igazán jó és szerethető a közönség számára, így minden bizonnyal érdemes lesz a versenyzőknek odafigyelni a tanácsaira.

Kapcsolódó Cikkek