A Dal 2019

A Dal 2019 - Hírek

A Dal 2019 legendás zsűritagja, Both Miklós

A Dal 2019 szigorú kritikusa a sok izgalmas és sokszínű produkcióból ezúttal is azt a dalt fogja keresni, amelyik képes valami újat mondani.
 

Both Miklós a többszörös Fonogram-díjas, Budai-díjjal és Magyar Arany Érdemkereszttel elismert zeneszerző és előadó idén negyedik alkalommal foglal helyet A Dal zsűrijének asztalánál, ahonnan izgalommal és érdeklődéssel várja a legjobb harminc dal közé jutott produkciókat.

„Ahogyan én látom az idei felhozatal még sokszínűbb lesz, mint a korábbi években, ezért ilyen értelemben nagyon érdekes lesz a műsor. Így viszont a zsűrinek lesz nehezebb dolga, hiszen ezeket a produkciókat valahogy közös nevezőre kell hozni és végül sorrendbe kell igazságosan rendezni. Ez sosem egyszerű feladat.”

Both Miki az elmúlt három év tapasztalatával nem ismeretlenként vág bele a feladatba, ez viszont – saját elmondása szerint –, egyúttal nehezíti is a helyzetét. Arra mindig figyel, hogy ha szigorúnak tűnik is, igazságos legyen.

A zsűritag idén nemcsak az új produkciókat, hanem az új kollégákkal való közös munkát is nagyon várja.

„A zenei életben már sokat látott és tapasztalt kollégákkal fogok dolgozni, így egyfajta tanuló időszakként is tekintek a közös munkára, ami minden bizonnyal nagyon izgalmas lesz.”

A versenyben résztvevő dalokkal kapcsolatosan elárulta, hogy van néhány produkció, amiben már most lát potenciált, azonban a korábbi évek tapasztalata alapján semmiképpen nem alkot elhamarkodottan véleményt.

„Gyakran előfordult az, hogy a felvétel alapján nagyon szerettünk egy dalt, de amikor élőben megláttuk egészben a műsort, már nem működött annyira, mint ahogy azt korábban elképzeltük. Olyan is volt már, hogy a felvétel alapján úgy éreztük, hogy jól kitalált a dal, de valahogy mégsem működik. Viszont amikor megláttuk az élő produkciót, az előadó valami olyan pluszt tett hozzá, amitől hirtelen értelmet nyert az egész. A magam részéről azt fogom keresni, hogy melyik az a dal, ami valami újat tud mondani, és képes izgalmasan feszegetni az átlagos ízlésstruktúrákat.”

A zsűritag szerint bármelyik dal lehet befutó, a lényeg, hogy valami újat és eredetit adjon a zsűri, na meg persze a közönség számára!

Kapcsolódó Cikkek