Egyéb

Napközben: A Magyar Mentőkutyások Országos Szövetsége éves értékelőt tartott

A Magyar Mentőkutyások Országos Szövetsége éves értékelőt tartott
Sűrű év volt ez, jelenleg már 15 szervezet tagja a szövetségnek országosan, illetve már a 112-höz is csatlakoztak, tehát baleseti helyszínre hívható mentőkutyás segítség is, de eltűnt személy felkutatására is bevethetőek az ebek. A jászberényi mentőkutya kiképző bázist is bemutatjuk. Vendég: Orlik Zoltán, a szövetség elnöke és az ORFK illetékese (szervezés alatt).

Korlátok nélkül
Az egyetemes tervezés. Akadálymentesen használható közösségi terek, könnyen érthető, hallható és látható információk, termékek és szolgáltatások mindenkire tervezve. Az egyetemes tervezés olyan modern tervezési stratégia, amely már a tervezési folyamat kezdetén figyelembe veszi az emberek különbözőségét, átlagostól eltérő szükségleteit, azaz utólagos akadálymentesítés helyett a megelőzésre helyezi a hangsúlyt. Ezt a szemléletet népszerűsíti az Egyetemes Tervezés Információs és Kutatóközpont hazai jó példák bemutatásával, valamint a leendő mérnököknek készülő tananyag összeállításával. Stúdióvendég: Földesi Erzsébet, a Mozgássérültek Budapesti Egyesületének elnöke Telefonon: Dr. Jókai Erika, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Ergonómia és Pszichológia Tanszékének oktatója, Szabó Henriett, rehabilitációs környezettervező szakmérnök

Síkörkép itthon és a határokhoz közel
Milyen fejlesztések voltak a hazai sípályákon? Hová érdemes menni? Mennyit kell utazni a legközelebbi sípályákhoz? Hol milyen hosszúságú és felszereltségű pályák várnak minket? Mik a legnépszerűbb célpontok a magyarok körében?

Bozsik gazda

IDE KATTINTVA VISSZAHALLGATHATJA AZ ADÁST!

Napközben – Kossuth –  február 2., péntek, 9.00

Műsorvezető: Horváth Szilárd
Szerkesztő: Zsoldos László 

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább