Kalendárium: Önfeledt szórakozást ígér a nézőknek A helység kalapácsa vadonatúj filmadaptációja

A október 12-i adás tartalmából.
 

– Látványrestaurátor műhely nyílik a Magyar Nemzeti Múzeumban. Ez Magyarország első ilyen jellegű műhelye, ahol a múzeum szakemberei a kiállítótérben elhelyezett üvegfalú műhelyben a szakemberek a Magyar Nemzeti Múzeum egyik legértékesebb műtárgyát, a Seuso-tálat restaurálják.
– Október 20-án kerül a hazai mozikba a magyar animáció egyik legnagyobb alakja, a tavaly elhunyt Jankovics Marcell utolsó alkotása, az egészestés TOLDI (12). A rendkívüli igényességgel megalkotott, festői szépségű animációs film a Magyar népmesék sorozatot is jegyző Kecskemétfilm 100 alkotója több mint háromévnyi munkájának eredménye. Arany János Toldiját mindenki ismeri, olvasta, valószínűleg meg is tanult belőle részleteket.
– Önfeledt szórakozást ígér a nézőknek A helység kalapácsa vadonatúj filmadaptációja. A nemrég közzétett teaserből (LINK) már megismerhetik a nézők a főbb karaktereket; Fejenagy, a helység kalapácsa (Pindroch Csaba) szemérmetes Erzsók (Györgyi Anna), a lágyszívű Kántor (Cserna Antal), Harangláb, a fondor lelkületű egyházfi (Szervét Tibor) és Márta, a kántor amazontermészetű felesége (Gubás Gabi) is feltűnnek a kisfilmben.
– A József Attila színház premierje, Márai Sándor A kaland című színműve. Dr. Kádár Péter professzor minden tekintetben sikeres. Karrierje szárnyal, fiatal felesége, Anna pedig irigylésre méltóan gyönyörű. Ám tökéletes élete épp azon a napon hullik darabjaira, amikor kinevezik az egyik legnevesebb klinika vezetőjévé. Márai katartikus darabja szenvedélyes szerelmi és karriertörténet, mely egyben élethazugságokkal kikövezett boldogságkeresések sora.

HÍREK:
– A Danubia Zenekar koncertje a Zeneakadémia Nagytermében, este fél nyolctól
– Sam Lee, angol népzenész koncertje a Magyar Zene Házában, este fél nyolctól

Hallgassa meg!

Kalendárium – Kossuth Rádió – október 12., szerda, 15:32

Szerkesztő: Márta Renátó

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább