×

Egyéb

Napközben: A nyugdíjról

A november 21-i adás tartalmából
 

Egy friss felmérés szerint tízből csupán alig minden második magyar tesz félre a nyugdíjas éveire, pedig az emberek 92 százaléka életszínvonal-csökkenést vár a nyugdíjba vonulást követően. Vajon csak pénzkérdés, hogy teszünk-e félre, vagy mentalitás, gondolkodásmód kérdése is? és ha már magunk ennyire nem vagyunk tudatosak a pénzügyeinket illetően, mire tanítjuk a gyerekeinket?
Vendégek: Felmérés készítői, pénzügyi tanácsadók

Hallgassa meg!

Mérgezik a kutyákat Miskolcon. Egy lakótelep parkjában már több mint 10 kutya esett áldozatul. Egyelőre nem tudni, mi okozza az állatok pusztulását, de a tulajdonosok szomorúak és felháborodottak. Nyilván nem csak egy városban és nem csak mostanában történnek hasonló esetek. Mit lehet tenni, hogyan tudunk jobban odafigyelni az állatokra és az emberekre egyaránt?
Vendégek: állatvédelmi jogász, állatvédő

Hallgassa meg!

Van olyan, hogy valaki egy időre kiesik a munka világából. Gyermeket nevel, tartósan beteg lesz, vagy éppen nyugdíjba megy. De mi van akkor, ha szívesen folytatná, vagy kezdené újra a munkát? Ki segít neki ebben? Létezik megoldás, egy ilyen, újrakezdést támogató programot mutatunk be és beszélünk az újra munkába állás nehézségeiről.
Vendég: felmérés készítője, munkajogász

Bár a boltok kínálatát és kirakatát látva nem ez a benyomásunk, még több mint egy hónap van karácsonyig, és advent kezdetéig is majdnem két hét. A családok szokása eltérő, már ami a Mikulás, a Télapó, az angyalok, vagy a Jézuska ügyét illeti. Mit mondjunk, mit ne mondjunk, hogy a varázslat is megmaradjon, de a későbbi nagy csalódást is elkerüljük. Jó tanácsok ünnepügyben.
Vendég: pszichológus, gyereknevelési szakember

Napközben – Kossuth – november 21., kedd, 9.00

Videó ajánló

Olvasson tovább