×

Egyéb

Napközben: A magyar nyelv ünnepe

A november 13-i adás tartalmából.
 

November 1-jén indult a krízisidőszak a hajléktalan-ellátásban országszerte. Szálláshelyeken plusz férőhelyek nyílnak, amelyek április végéig fogadják az érintetteket, köztük a Máltai Szeretet Szolgálat ellátó-helyein is. A téli hidegidőben adományokat is fogadnak az intézmények.

Hallgassa meg!

A magyar nyelv ünnepe. November 13. meghatározó dátum a magyar nyelv történetében, 1844-ben ezen a napon fogadták el a magyar nyelvet hivatalossá tevő törvényt. Az országgyűlés 2011-ben nyilvánította november 13-át a magyar nyelv napjává, hogy a figyelmet ráirányítsa a szellemi-kulturális örökségünk alapját jelentő anyanyelvünkre.

Hallgassa meg!

Hadban a rágcsálókkal! A tél közeledtével mind nagyobb számban a lakott területek felé veszi az irányt az egerek, pockok, de a nyest és pele is sok bosszúságot, kárt tud okozni a háztartásokban. Praktikus védelem rágcsálók ellen.

Hallgassa meg!

A sütőtök jótékonyhatásairól. Napjainkban tudományos kutatások támasztják alá, hogy a sütőtök nagyon sok féle vitamint tartalmaz, ennek köszönhetően gyógyító hatással bír. Egy olyan zöldség, ami talán sütve a legfinomabb, de készíthető belőle ízletes leves, főzelék, sütemény, de lekvár is. A sütőtök reneszánszát éli. ​

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – november 13., hétfő, 9.00

Szerkesztő Domokos István
Műsorvezető: Horváth Szilárd
Gyártásvezető: Rácz Szilvia

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább