Napközben: November elsején indult a krízisidőszak a hajléktalan-ellátásban

A november 13-i adás tartalmából
 

-Országszerte november 1-jén indult a krízisidőszak a hajléktalan-ellátásban. A szálláshelyeken plusz férőhelyek nyílnak, melyek folyamatosan segítik az érintetteket. A Máltai Szeretet Szolgálatnál is fogadják a rászorulókat, ahol a szükséges ruhák mellett orvosi ellátást és élelmet is biztosítanak.

-Gőzpöfögészeti tovalöködönc, nyaktekerészeti mellfekvenc , a 18 századi nyelvújítást követően, vajon merre tart a magyar. A digitális kommunikáció világában a fiatalok körében érzékelhető legjobban a változás.
Vajon tényleg romlik nyelvünk, vagy csak változik? Eezt is megvitatjuk a magyar nyelv ünnepén november 13-án hétfőn.

– Hadban a rágcsálókkal! A tél közeledtével mind nagyobb számban a lakott területek felé veszi az irányt az egerek, pockok, de a nyest és a pele is sok bosszúságot, kárt tud okozni a háztartásokban. Praktikus védelem rágcsálók ellen.

-Napjainkban tudományos kutatások támasztják alá, hogy a sütőtök nagyon sok féle vitamint tartalmaz, ennek köszönhetően gyógyító hatással bír. Egy olyan zöldség, ami talán sütve a legfinomabb, de készíthető belőle ízletes leves, főzelék, sütemény, és lekvár is. ezt is érintjük hétfőn itt napközben.

Napközben – Kossuth – november 13., hétfő, 9.00

Szerkesztő Domokos István
Műsorvezető: Horváth Szilárd
Gyártásvezető: Rácz Szilvia   

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább