A fazék szellemei elmesélik a nagytestű madár szomorú konyhai történetét

A november 11-ei adás tartalmából
 

00:00

/

Hallgassa meg!

A liba ma reneszánszát „éli”. Ilyenkor – november második hetében – majd minden étterem libanapokat rendez. Étlapra tűzik a töltött libanyakat, a ludaskását, van aki konfitált libazúzát készít, más libalevest, vagdalt libamellet. Töltik, trancsírozzák szegény madarat a világ összes séfjei. A fazék szellemei sem restek elfogyasztani egy-két tűzdelt libacombot. No de közben elmesélik a Kossuth Rádió hallgatóinak a nagytestű madár szomorú történetét.

Rosenstein Tibor, séf elkészíti az ünnepi vacsorát, és arra is rávilágít Vinkó József, hogy miért hiszik az emberek a libát butának. Lehet, hogy igazuk van?

Szellem a fazékból – Kossuth – november 11., szombat, 9:30

Műsorvezető: Vinkó József

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább