Vasárnapi újság: Letegezett magyarok

A november 5-i adás tartalmából
 

Oktatási program német módra. Az önostorozás szellemiségét a 68-as anarchista generáció fejlesztette tökélyre, eredménye többek között az, hogy ma már a német gyerekeket nem érdekli Németország jövője. Azt azonban meg kell tanulniuk, hogyan imádkoznak Mohamed próféta követői. Beszélgetés egy nagymamával, akinek unokái Germániában élnek, és elemzés a germanista kulturtörténész segítségével.

Hallgassa meg!

Letegezett magyarok. A Demokratikus Koalíció aláírásgyűjtést kezdeményez azért, hogy a határon túli magyarságnak ne legyen joga részt venni az anyaország választásaiban. Akciójukról mond véleményt Kelemen Hunor az RMDSZ és Pásztor István a VMSZ elnöke.

Hallgassa meg!

Periratok a Kádár-rezsim idejéből. Az Országos Levéltár vizsgálja a megyei bíróságok peranyagait 1953-63 között. Az eredmények egy részét Mikó Zsuzsanna foglalta kötetbe, a kutatás tapasztalatairól Galambos Sándor tudományos munkatárs számol be.

Hallgassa meg!

Három évtized. Összeállítás a 30 esztendős Vasárnapi újság történetéről, emlékezetes pillanatairól.

Hallgassa meg!

Diplomácia keresztény lelkülettel. Ki az, aki szívből és ki az, aki csak színből hívő politikus? 3 napos külügyi akadémiát rendez a Kereszténydemokrata Fórum Egyesület Esztergomban.

Hallgassa meg!

Trianon története választható tantárgy. A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző karán az idei tanévben megkezdték a Trianoni diktátum történetének oktatását, a következő tanévtől az egyetem más karairól is jelentkezhetnek ide hallgatók. Gulyás László történészt a majd százéves békekötés néhány sajátosságáról kérdezzük.

Hallgassa meg!

Elmaradt vezeklés. Az 1956-os forradalom vérbe fojtását siratják a két éve elhunyt Szentmihályi Szabó Péter és a szabadságharc emlékét ma is őrző Döbrentei Kornél megrázó költeményei.

Hallgassa meg!

MTI Fotó: Balogh Zoltán

Vasárnapi újság – Kossuth – november 5., vasárnap, 6:00

Szerkesztő : ifj. Tóth György
Műsorvezető: Juhász Zsolt
Felelős szerkesztő: Nagy Katalin

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább