×

Srpski ekran: "Dumtsa Jenő és kora" tudományos konferencia Szentendrén

A november 7-i adás tartalmából.
 

225 éves a battonyai Szerb Iskola
A Művelődési Házban október 27-én rendezett ünnepi műsorral a battonyai Szerb Általános Iskola és Óvoda diákjai és tanárai fontos évfordulót ünnepeltek: az intézmény megalakulásának és folyamatos működésének 225 évét. Az intézmény, több mint két évszázados fennállása során, különféle formában működött, de mindig sikerrel megőrizte alapvető arculatát a szerb nyelv és kultúra ápolása terén.

Dumtsa Jenő, és kora tudományos konferencia Szentendrén
A Városházán, a Szerb Intézet szervezésében október 26-án rendezték meg a Dumtsa Jenő és kora című tudományos konferenciát az első szentendrei polgármester, a jeles közéleti személyiség és jótevő halálának 100. évfordulója alkalmából. Ugyanezen a napon koszorút helyeztek el a szülőházánál, és megnyílt az Ezüstkor című kiállítás is.

Szentendrei Evangélium – Magyarországi Szerb Színház előadása a Nemzeti Színházban
A budapesti Nemzeti Színházban október 7-én előadták a Magyarországi Szerb Színház Szentendrei evangélium című színdarabját. A misztériumjátékot, melynek írója és rendezője Rusz Milán, először 1993-ban mutatták be, majd 2013-ban is. Köszönhetően az újvidéki Synergia című nemzetiségi színházszemlének, idén újra színpadra állították. A darabban fellép a zrenjanini Szarovi Szent Szerafim kórus is.

Tartsanak velünk november 7-én, kedden 6:45-től a Dunán!
Ismétlés aznap, 15 órától  Duna World-ön!

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább