×

Egyéb

Napközben a vitamin fogyasztásról

A november 3-i adás tartalmából
 

Száraz november
Egy hónapos absztinencia kampányt hirdet egy budapesti székhelyű civil szervezet. Az alapítvány munkatársai az idei kampánytól azt várják, hogy tovább szélesedik az alkoholról folyó társadalmi párbeszéd és a tavalyi évhez hasonlóan idén is sokan fogalmaznak majd meg őszintén kérdéseket önmaguk, közösségük, vagy családtagjuk alkohol fogyasztásával kapcsolatban. Mit érhet egy kampány, melyek az alkoholizmus kiváltó okai, melyek a hatékony terápiák?

Hallgassa meg!

Riporter: B.Tóth Erika
Vendégek:
Dávid Ferenc a Kék Pont Alapítvány munkatársa
Terebessy András kutatásvezető, szociológus,
Szemelyácz János addiktológus

Vitamin fogyasztás
Gyakran olvashatunk arról, hogy a rendszeres testmozgás, valamint a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag táplálkozás az egészséges életmód alapja. Vajon mikor együnk zöldséget, gyümölcsöt? Mikor hasznosul leginkább a vitaminkomplexum a szervezetünkben? Túladagolható e a vitamin, kell e a gyerekeknek vitamin komplexeket fogyasztaniuk?

Hallgassa meg!

Riporter: B.Tóth Erika
Vendég: Szász Máté Biológus, gasztroenterológus

Ökoindustria kiállítás
A környezetvédelmi ipar a XXI. század gazdaságának egyik húzóágazata. A hazai zöldipar képviselői többek között a megújuló energiaforrásokkal , a zöld mobilitás kérdésével, a természetvédelem, klíma- levegőtisztaság-védelem kérdéseivel foglalkoznak , a hulladékgazdálkodás és illegális hulladékelhagyás , illetve a víz- és szennyvízkezelés problémái is jelentős erőfeszítéseket igényelnek. Hogyan működtethető a globális környezetvédelem, az egyes elemek képviselői hogyan tartják a kapcsolatot, mit tehet a lakosság a környezetvédelem javítása érdekében?

Hallgassa meg!

Vendégek:
Czibók Ágnes főszervező,
Dr. Ágoston Csaba a Környezetvédők és Szolgáltatók Szövetségének elnöke

Bozsik gazda
A szelídgesztenye

Napközben – Kossuth – november 3., péntek, 9.00

Szerkesztő: Zsoldos László
Műsorvezető: Horváth Szilárd

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább