A leveshez nem fogható semmi más étek. Aki sok levest eszik, sokáig él, hiszen aki sokáig él, annak sok levest kell megennie. A jó tyúkhúslevest mindig is gyógyszernek tartották, mint a tokajit. Ezt rendelte betegeinek számos csodadoktor, ezt nevezték a “Szentlélek levesének”. Nem véletlen, hogy a „restaurant” szó eredetileg nem is éttermet jelentett, hanem „szíverősítő” húslevest, amitől még a halott is feltámad. „Restaurer” annyit tesz: „helyrehozni, meggyógyítani”. Párizsi fogadósok ezt írták a kapuba, hogy becsalogassák az utazót: “Bon restaurant”. A leves a magyar konyha éke. Vinkó Józseffel együtt bizonyítják ezt be a magyar irodalom nagyjai: Petőfi Sándor, Illyés Gyula, Örkény István. Reméljük a Kossuth rádió hallgatói meggyőzhetőek!
Szellem a fazékból – Kossuth – október 28., szombat, 9:30
Műsorvezető: Vinkó József
A belépéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az Adatkezelési nyilatkozatot.