Egyéb

Napközben: Pannon biodóm épül a Fővárosi Állatkertben

Az október 26-i adás tartalmából
 

A biztosító fizet, de a bank nem utal…

Hallgassa meg!

Mit tegyünk, ha kár ért, a biztosító kifizeti a kárt, de a bank nem utalja el? Nehezen jut pénzéhez az ügyfél, ha jelzáloggal terhelt ingatlanjában valamilyen komolyabb kár keletkezik. A biztosító fizet, a bank folyamatosan ellenőrzi, majd visszatartja a pénzt – akár hónapokig is. Elkezdődik a kérdés-felelet, ám válaszok nincsenek. Mit tehet ilyenkor az ügyfél? Milyen jogai vannak a banknak? Hol és kitől kaphat információt az ügyfél?

Zöld ovisból-zöld felnőtt?

Hallgassa meg!

Egyre nagyobb hangsúlyt kap a gyerekek környezeti nevelése. Óvodában, iskolában is sok az ilyen jellegű program, kérdés azonban, hogy mennyire marad ez meg felnőtt korra? Mit érhet el, és hogyan, ha a gyerek más gyakorlattal találkozik az iskolában, mint otthon? Lehet-e így valóban “nevelni” a szülőket is? Mennyire lehet gyakorlati létjogosultsága ezeknek a programoknak, miközben a szakemberek azt látják, sok gyerek saját természeti környezetét sem ismeri.

Pannon biodóm épül

Hallgassa meg!

Letették a pannon biodóm alapkövét a Fővárosi Állatkert területén. A közel 18 ezer m2-es biodóm szubtrópusi klímához szokott állatoknak ad majd otthont és épül egy új látogatóközpont is.

Kárpátaljai anyanyelvű oktatás gondjai

Hallgassa meg!

Az ukrán oktatási törvény módosításának várható hatása az anyanyelvhasználatra- mit tehetnek a civilek, civil szervezetek az anyanyelv megőrzéséért, ápolásáért, érdekvédelemért?

Napközben – Kossuth – október 26., csütörtök, 9.00

Szerkesztő: Varga Tünde és Kuti-Hajdufy Eszter
Műsorvezető: Banner Géza

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább