×

Ukrán nemzetiségi műsor: Az Ukrán Kozákság Napja

Az október 20-i adás tartalmából.

2017. október 15-én az Ukrán Országos Önkormányzat támogatásával megrendezésre került a Védelmező Szent Szűz és az Ukrán Kozákság Napjának ünnepsége. Az ünnepi koncertre, amit az Erzsébetvárosi- és a II. kerületi Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat szervezett sok vendégek vonzott magához, hiszen a programok sokszínűségével a rendezők arra törekedtek, hogy a műsor emlékezetes legyen mind a gyermekeknek, mind pedig a felnőttek számára. Az ünnepséget az Ukrán Országos Önkormányzat által működtetett Vasárnapi Iskola növendékei nyitották.

A gyerkőcök aztán átadták a stafétabotot az Ukrajnából érkező vendégeknek-a Lvivi Egyházi Szeminárium Tótestvérpárosának. Az ők előadásában egyházi és patrióta dalokat hallottak a jelenlévők. A rendezvényt a kalusi Líra studió Gazdynjki Pljus együttese zárta.

Zárásként meg kell említenünk, hogy az ünnepség az Ukrán Országos Önkormányzat, az Erzsébetvárosi Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat, a Magyarországi Ukrán Kulturális Egyesület és a Ferencvárosi Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat közreműködésével jött létre.

Ukrán nemzetiségi műsor minden pénteken 13:00-tól az MR4 Nemzetiségi Rádió műsorán!

Szerkesztő-műsorvezető: Sipajlo Igor

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább