×

Egyéb

"A csabai Csabán az igazi" - avagy disznóvágás Napközben

Az október 19-i adás tartalmából
 

Hogyan készítsünk hurkát, kolbászt és cigánkát a hagyomány és a minőség jegyében? Egyáltalán mi a csabai kolbász titka? Bemutatjuk a tavalyi Kolbászkirályt, bekapcsolódunk a Csabai Kolbászfesztivál Ifjúsági Kolbászkészítő Versenyébe, megtudjuk, hogy milyen ízesítésű lesz a Kossuth kolbász, és arról is beszámolunk majd, hogy rendhagyó osztályfőnöki órák keretében miként próbálja bemutatni a Csabai Kolbászklub a hagyományos disznótorok világát a diáknak?

Érdeklődünk a kárpát-medencei népek sajátos fűszerezésű disznótoros finomságai felől is, megkóstoljuk a cigánykolbászt, és kiderül, hogy vajon az ausztrál csapat milyen húst használ majd a világ legnagyobb Kolbászkészítő Versenyén?

Beszélünk a vörös hús fogyasztásról, az Élelmiszerkönyv változásairól, ellátogatunk a napokban Magyar Termék Nagydíjjal kitüntetett Gyulahús Kft üzemébe is, de szólunk a megyei értékek gyűjtéséről is.

Sétálunk a betyárokról elhíresült Kondorosi csárdában, a gyulai Százéves cukrászdában, megemlékezünk a most reneszánszát élő Csabagyöngye szőlő egykori nemesítőjéről is, a magas savtartalmú nedűkhöz pedig házi készítésű kecskesajtot igyekszünk majd ajánlani!

Kiderítjük, hogy milyen produkcióval készül a fesztivál megnyitójára a Fővárosi Nagycirkusz, de bekukkantunk a Paks II. interaktív tájékoztató kamionba is!

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – október 19., csütörtök, 9.00

Szerkesztő: Füredy Zsolt
Műsorvezető: Czifra Szilvia

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább