Vasárnapi újság: Petíció a Petíciós Bizottságnak

Az október 15-i adás tartalmából
 

– Ki megy a rács mögé? Kinek ki mit adott? Melyik Altus az igazi Altus? Hol lehet az a pénz, amelyet Gyurcsány Ferenc cége Czeglédy Csabának kölcsönzött a ki nem fizetett diákok kártalanítására? Budai Gyula országgyűlési képviselő véleménye a Czeglédy-ügy hátteréről

Hallgassa meg!

.

– Petíció a Petíciós Bizottságnak. A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány azt szeretné elérni, vizsgálják meg, kik a felelősök a több mint 15 ezer migráns haláláért? A tengeren működő uniós határvédelmi szolgálatok a jelek szerint nem védik a határokat, miközben kitartóan támadják Magyarországot, mert eleget tesz a schengeni határvédelmi kötelezettségének. Ifj. Lomniczi Zoltán alkotmányjogász elemzése George Soros tevékenységét és brüsszeli kapcsolatait is górcső alá veszi.

Hallgassa meg!

– A Kádár-rezsim puha diktatúrájának kemény napjai. 1961-ben 456 papot, egyházi személyt vett őrizetbe a rendőrség, majd ítélt el a bíróság csak azért, mert teljesítették hivatásuk parancsait. A Fekete Hollók művelet áldozatai között akadtak olyanok is, akik 18 évnyi raboskodás után csak II. János Pál pápa közbenjárására nyerhették vissza szabadságukat.

– Száz vasutat, ezeret! De ki vezeti majd a szerelvényeket? A Budapest-Belgrád vasútvonal korszerűsítése jelentős gazdasági előnyöket ígér, és a jelek szerint lassan ismét ébredezik a szakemberképzés. Kovács Imre a Rail Cargo Hungária Zrt. igazgatóságának elnöke a nehéz helyzet megoldásában a vasutas dinasztiákra is számít.

Hallgassa meg!

– Nem tudtuk, de sejtettük. A Sebészeti Klinikán az orvosok között otthonosan mozgott a Szolgálat két tisztje, de nem csak személyes tapasztalataik, hanem besúgó hálózatuk is szolgálta a „nép ellenségeinek” megfigyelését. 700 Szegeden és Csongrád megyében tevékenykedő ügynök listáját, 6-os kartonjuk tartalmát foglalta kötetbe Bálint László.

Hallgassa meg!

– A Kárpát-medence muzsikusai. Félidejéhez érkezett a jótékonysági koncertsorozat, amely kissé kalandosabbra sikerült, mint az elmúlt 15 esztendő turnéi. A Kárpát-medencei Magyarok Zenéje sorozat szervezője, Böszörményi Gergely vallja, a program nem csak az elszakított területek és az anyaország magyarjainak összetartozását, de a kisebbségi és többségi társadalom közeledését is szolgálni hivatott.

Hallgassa meg!

MTI/AP/Szanti Palaciosz

Vasárnapi újság – Kossuth – október 15., vasárnap, 6:00

Szerkesztő: ifj. Tóth György
Műsorvezető: Juhász Zsolt

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább