×

Domovina: Rétesfesztivál Dabas-Sáriban

Az október 16-i adás tartalmából

Pilisszentkereszt és a 270. évforduló

A Pilisszentkereszti Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat a helyi szervezetekkel együttműködve, a község szlovákok általi újratelepítésének 270. évfordulója alkalmából nagyszabású rendezvénysorozatot tartott szeptember 9-én és 10-én. A sokszínű, kétnapos programra a helyieken kívül szép számmal érkeztek vendégek a környező településekről és Szlovákiából is.

Szerkesztő: Klausz Karola
Operatőr: Pokrián Péter
Vágó: Borbély Viktor, Kovács József

Sámsonháza és a közfoglalkoztatási program

A Sámsonházi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat már harmadik éve vesz részt az országos közfoglalkoztatási programban. Először, az országban működő szlovák önkormányzatok közül pedig egyedüliként, 130 kiállítóval együtt mutatta be a Vajdahunyad Várában megrendezett III. Országos Közfoglalkoztatási Kiállításon megvalósított programja eredményét.

Szerkesztő: Klausz Karola
Operatőr: Pokrián Péter
Vágó: Borbély Viktor

Rétesfesztivál Dabas-Sáriban

Dabas-Sáriban nagy hagyománya van a rétessütésnek. Olyannyira, hogy a helyi Rozmaring Asszonykórus tagjai jó pár évvel ezelőtt úgy döntöttek, hogy egy egész napot szentelnek e finom, sósan és édesen egyaránt készíthető sütemény népszerűsítésének. Idővel ez a kezdeményezés az ún. Rétes Utcává nőtte ki magát, s az idén már 12. alkalommal volt a városi napok programsorozat része.

Szerkesztő: Klausz Karola
Operatőr: Pokrián Péter
Vágó: Borbély Viktor

Domovina – Duna – Október 16., hétfő, 7:05
Ismétlés aznap, 15:35-től a Duna World-ön!

Szerkesztő-műsorvezető: Bencsik János
Szerkesztő munkatárs: Klausz Krola

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább