Napközben a autóstoppolásról

Az október 17-i adás tartalmából
 

Családbarát pályázat
A cégeknek ugyan beruházás, de egyre több vállalatnál ismerik fel, hogy valójában ők is jól járnak, ha a dolgozó jól érzi magát, a cégnél pedig figyelembe veszik a családok igényeit. Hosszabb ideig fog náluk dolgozni az illető, és az általános közérzete is jobb lesz. Kiderül, idén kik és miért kapták a Családbarát Munkahely díjakat.

Hallgassa meg!

Csomagolási hulladék
Jelentősen emelkedik a nejlonzacskók után fizetendő adó, így aztán még az is lehet, hogy eltűnnek a boltokból. A termékdíjról szóló törvény módosítása 57 forintról 1900-ra emelné a zacskók kilója után fizetendő díjat. Vajon mennyit vagyunk hajlandóak fizetni a zacskókért, illetve mennyibe kell hogy kerüljenek ahhoz, hogy saját szatyrot vigyünk a boltba? És milyen mértékű környezetkárosítást lehet elkerülni, ha eltűnnek a nejlonszatyrok?

Hallgassa meg!

Autós e-segélyhívó
Október elejétől új szabályozás lép életbe a mobilszolgáltatók számára az autókba beépített automata e-segélyhívókról. Mostantól az e-segélyhívók jelzései uniószerte egységesen továbbíthatók a mobiltelefon-hálózatokban. Hogy ez Magyarországon milyen változást és pontosan mit jelent, annak járunk utána. Már csak azért is, mert az e-segélyhívó rendszert 2018 márciusa után minden új autóba kötelező lesz beszerelni. Baleset esetén pedig a rendszer automatikusan értesíti a 112-es segélyhívót.

Hallgassa meg!

Autóstoppolás
Hüvelykujj az út szélén, kérlelő tekintet, netán papírtábla Bécs, München, vagy éppen London felirattal. Vannak, akik sportot űznek a stoppolásból, mások versenyt szerveznek kalandra vágyók számára. Az autósok pedig vagy megállnak, vagy azt mondják, nem biztonságos, inkább nem kockáztatok. A stoppolás kultúrájáról.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – október 17., kedd, 9.00

Szerkesztő: Süveges Gergő
Műsorvezető: Ujhelyi Zoltán

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább