Hrvatska Kronika: „Zlatko Prica 100 éve” a pécsi Csontváry Múzeumban

Az október 11-i adás tartalmából
 

– Nemrég mutatták be a pécsi Csontváry Múzeumban a „Zlatko Prica 100 éve” című monográfiát. Az impozáns kiadvány négy nyelven mutatja be a nagy horvát festőművész életét és munkásságát. Tavaly egész sor sikeres rendezvény keretében emlékeztek meg a művész születésének századik évfordulójáról. A programok megvalósulásában jelentős szerepet játszott a Zlatko és Vesna Prica Alapítvány.

– Az „Isten hozott kedves vendég” nemzetközi folklórfesztivál kísérő programjaként Baranyai horvát népviseletek címmel fotókiállítás nyílt a pécsi Művészetek és Irodalom Házában. A kiállításon Körtvélyesi László fotóművész fényképei láthatók, aki a horvát folklór és a „Tanac” Néptáncegyüttes nagy tisztelője.

– A „Tanac“ Néptáncegyüttes szervezésében idén nyolc horvátországi, boszniai és hercegovinai folklór együttes és természetesen a házigazdák részvételével került sor a szeptember 22-től 24-ig tartó Siklóson, Pécsett, Dusnokon és Szalántán megrendezett jubileumi, 20. Nemzetközi Horvát Folklórfesztiválra. A központi rendezvényen kameráinkkal mi is ott jártunk és a Pécs város központjában megtartott felvonuláson, valamint a gála műsoron a következőket rögzítettük.

MTI Fotó: Sóki Tamás

Hrvatska Kronika – Duna – október 11., szerda, 6:40
Ismétlés aznap 15:10-től a Duna World csatornáján!

Olvasson tovább