×

Ukrán nemzetiségi műsor: Lenara Oszmanova énekesnő alkotó estjéről

Az október 6-i adás tartalmából.

Szeptember 29-én az Ukrán Kulturális Központban nagy sikert aratván megrendezésre került Lenara Oszmanova (LENARA) krími tatár származású, a Krími Autonóm Köztársaság és Ukrajna érdemdíjas ukrán énekesnő alkotó estje.

A koncert megkezdése előtt Tetyijiv város polgármestere-Ruszlan Majsztruk és az Ukrán Országos Önkomrányzat elnöke-Kravcsenko György együttműködési megállapodást írtak alá. A fellépés első részében krími tatár dalok hangzottak el, a második részben ukrán dalokat hallhattunk a fiatal tehetség előadásában.

Lenara Oszmanova krími tatár, ukrán, orosz, angol, olasz és francia nyelveken énekel. Mellesleg ő az első krími tatár származású énekesnő, aki „Ates” című dalával részt vett az „Eurovíziós” dalverseny hazai ukrán válogatóján. Érdekesség, hogy a megmérettetésen krími tatárul szerette volna elénekelni a dal refrénjét, de azt az akkori körülményeknek megfelelően le kellett fordítania angolra.

Lenara, a krími tatár nép gyermeke, aki kiválóan beszél és énekel ukránul nagyon reménykedik a Krím-félsziget Ukrajnához való visszacsatolásában. Legnagyobb álma az ukrán ég feletti béke állapota, továbbá fontosnak tartja, hogy minden állampolgár tegyen valamit a nyugalom elérése érdekében.

Ukrán nemzetiségi műsor minden pénteken 13:00-tól az MR4 Nemzetiségi Rádió műsorán.

Szerkesztő-műsorvezető: Sipajlo Igor

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább