Megvannak a Mikrofonpróba című tehetségkutató versenyzői

Megvan az a tíz versenyző, aki a Bartók Rádió élő műsorfolyamában október folyamán több fordulóban méri össze tudását a Mikrofonpróba című műsorvezetői tehetségkutató versenyen.

Csiki Eszter, Dinya Dávid, Fekete Dániel, Fellegi Lénárd, Kiss Fruzsina, Kovács Boróka, Németh Eszter, Tímár Zsófia, Tóth Endre és Véghelyi Gabriella lett az a tíz versenyző, akiket a 125 jelentkező közül választott ki a zsűri – mondta Devich Márton, a Bartók Rádió csatornaigazgatója a vetélkedőbe jutott versenyzők bemutatásakor szerdán, Budapesten.

Felidézte, hogy szeptember 22-ig várták a komolyzenét szerető, 23 és 40 év közötti érdeklődők jelentkezését, akik szívesen kipróbálnák magukat rádiós műsorvezetőként. A Bartók Rádió 10 évvel ezelőtt már rendezett hasonló megmérettetést, Bősze Ádám és Becze Szilvia műsorvezetők, – akik most mentorként vesznek részt a vetélkedőben – azóta dolgoznak a rádiónál.

A verseny ismertetésekor elmondta, hogy a tíz műsorvezető-jelöltet a Bartók Rádió műsorvezetői mentorálják, a műsorokat pedig szakmai zsűri kíséri figyelemmel.

Az elődöntőben október 9. és 20. között a Muzsikáló délelőtt műsorát minden nap egy-egy jelölt vezeti majd. Először egy szabadon választott, kedvenc zenéjüket, valamint az adásmenetben hallható, előre egyeztetett zeneműveket kell fel- és lekonferálniuk, majd levezetik a délelőtti játékot, bemondanak két kulturális hír, valamint ötperces interjút készítenek élőben egy Bartók Rádiós műsorvezetővel. Az adást „kortes beszéddel” zárják, amelyben elmondják, miért érdemes rájuk szavazni.

A tíz jelölt közül a Bartók Rádió műsorvezetőiből és szerkesztőiből álló szakmai zsűri döntését követően négy jelölt jut a középdöntőbe. Október 24. és 27. között a Muzsikáló délelőtt műsorát 9 órától vezetik élőben, és az elődöntőhöz hasonló feladatok mellett műsorajánlót, koncertközvetítést és élő telefonos interjút készítenek.

A szervezők által felkért háromfős szakmai zsűri ítélete alapján döntőbe jutott két versenyző, a teljes Muzsikáló reggel és délelőtt élő adását együtt, felváltva vezeti majd, a stúdióban a munkát a szerkesztő koordinálja.

A verseny nyertesére a közönség szavazhat SMS-ben.

A hallgatók a jelöltekre október 30-án küldhetik el voksukat a 06-30-303-0160 nem emelt díjas telefonszámon.

Devich Márton elmondta, hogy a nyertes lehetőséget kap arra, hogy műsorvezetőként fél évig a Bartók Rádió csapatában és műsoraiban tökéletesítse tudását.

Tovább a Mikrofonpróba oldalára >>>

Olvasson tovább