×

Egyéb

Napközben: Megkezdődött az őszi gombaszezon

Az október 5-i adás tartalmából
 

Máig mérgezi az emberi kapcsolatokat az egykor népszerű közös tulajdon. Miért nem lehet ezeket nevesíteni vagy ha mégis, hogyan? Miért nem jó mindenkinek, ha tiszták a tulajdonviszonyok a szövetkezeti, társasházi lakásoknál? Mit tehetünk, ha mégis rendezni akarjuk a viszonyokat?

Hallgassa meg!

Sokakat érint a fogínysorvadás, órákat tölt a páciens a fogorvosnál a kezeléskor. Egyre több helyen, mostantól Miskolcon is végeznek altatásban ilyen beavatkozást. Milyen veszélyekkel jár? Meg tudja-e fizetni az átlagember? És vajon minden fogászati beavatkozás elvégezhető altatásban?

Hallgassa meg!

A legtöbb településen október az őszi lomtalanítás hónapja. Szolnokon éppen a hét végén tarják, Budapesten szinte minden hétvégén, kerületenként folyamatosan. De marad-e mit elvinnie a köztisztasági cégnek, hiszen az új „tulajdonosok” már kora reggeltől foglalják a szemétdombokat… És vajon mi számít lomnak, mit visznek, és mit hagynak az utcán a hulladékkezelők

Hallgassa meg!

Megkezdődött az őszi gombaszezon. Szabolcs-Szatmárban már meg is történtek az első mérgezések, amelyeket egy tragikus Tolna megyei eset követett. Van-e elég gombavizsgáló? Felelősen szedjük, fogyasztjuk, ajándékozzuk el a gombát? Hogyan előzhetőek meg a mérgezések?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – október 5., csütörtök, 9.00

 

Műsorvezető: Horváth Szilárd
Szerkesztő: Bakos Csaba
Gyártásvezető: Rácz Szilvia

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább