Napközben: Október, a látás hónapja

Az október 3-i adás tartalmából
 

Látás hónapja
Ebben a hónapban mindenki ingyen ellenőriztetheti a látását, ami azért fontos, mert felmérések szerint az emberek több mint 50%-ának lenne szüksége valamilyen látáskorrekcióra, ezzel szemben Magyarországon közel 1.5 millióan még sosem vettek részt szemvizsgálaton, pedig nem látnak jól. És korántsem csak a szegény, zsákfaluban élőkről van szó, tanult, értelmiségi emberek is képesek rossz szemmel autót vezetni. A hónap kiemelt témája a száraz szem szindróma lesz, de arról is beszélgetünk majd, hogy mitől jó egy progresszív szemüveg, és mennyi a reális ára.

Hallgassa meg!

Erdők hete – idén október 2-8 között rendezik meg az erdők hetét, ahol számtalan érdekes bemutatóval várják a közönséget. A programsorozat célja, hogy bemutassa közös kincsünket, az erdőt, és mellette az erdészek munkáját is.

Hallgassa meg!

A kafeteria változása
Mi várható jövőre a munkáltatói juttatások terén? Változik-e bármi, és ha igen, ki veheti ezt igénybe? Ezekben a kérdésekben próbálunk rendet tenni, természetesen szakértők segítségével.

Hallgassa meg!

Vályog
A szegények téglája vagy korszerű, környezetbarát építőanyag? Divat vagy a múlt része a vályogház? Hol a helye a vályognak az építkezésekben és az ingatlanpiacon? Ki gyártja és mennyibe kerül?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – október 3., kedd, 9.00

Szerkesztő:Műsorvezető: Banner Géza

Tovább műsoroldalra >>>

Olvasson tovább