Ukrán nemzetiségi adás: Vándorló tapasztalat - Tarasz Tolsztyikov kiállításmegnyitója

A szeptember 29-i adás tartalmából.

Szeptember 22-én, az Ukrán Kulturális Központ galériájában megrendezésre került Tarasz Tolsztikov, fiatal ukrán festőművész „Vándorló tapasztalat” elnevezést hordozó kiállításmegnyitója.

Az est nyitóprodukciója Ferenc Bernáth gitárművész és az Ukrán Melódiák zenés együttes közös előadása volt.

A művészről:
Tarasz Tolsztyikov Ukrajnában született, Donyeck városában.
A művészi és építészeti líceum elvégzése után 2011-ben felvételt nyert az építészeti akadémiára. Szülővárosa válságos szociálpolitikai helyzetéből adódóan át kellett iratkoznia a Kijevi Építészeti Egyetemre, ahol alapképzéses diplomát szerzett, és tovább tanulhatott mesterszakon. Ezzel egy időben grafikai tervezéssel foglalkozott és szabadúszóként dolgozott.

2015-ben úgy döntött, hogy egy időre szünetelteti a tanulmányait annak érdekében, hogy közelebbről is megismerkedhessen a festőművészettel. Az első mesterszakos tanév lezárásával Budapestre költözött és az egyik barátja társaságában közös festészeti projekteken kezdtek el dolgozni.

A kiállításról:
Ez a kiállítás különböző munkákból áll, ugyanis a festmények erőteljesen átadják az olajfestésben szerzett első tapasztalataimat, és önmagában a festőművészeti törekvéseim. Ez az én utam, amelyet egy év leforgása alatt tettem meg, ugyanis csak tavaly júliusban vágtam bele a művészet ezen formájába.

Elnevezés: Vándorló tapasztalat
Gyermekkoromban gyakran változott a lakhelyem, ezért mindig rákényszerültem az új folyamatos megszokásába. Korábban csak a házszámokat váltogattam, később a városokat, most pedig az országokat-ez pedig nagymértékben befolyásolta a világról alkotott véleményem. Talán emiatt is vált az új kihívások iránti vágy elválaszthatatlan részévé az életemnek. Az itt bemutatott munkáim eltérő jellegűek, mivel még csak most bontogatom a szárnyaim, és csak találgatni tudok, hogy hová vezet az utam. Ez inspirált abban, hogy a „Vándorló tapasztalat” elnevezést adjam a kiállításnak.

Ukrán nemzetiségi műsor minden pénteken 13:00-tól az MR4 Nemzetiségi Rádió műsorán.

Szerkesztő-műsorvezető: Sipajlo Igor

Tovább a műsoroldalra>>>

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2017/09/1.png
    [alignment] => aligncenter
)

Videó ajánló

Olvasson tovább