×

Egyéb

Napközben: Interaktív Workshop

Az október 2-i adás tartalmából
 

Nemrég tartotta meg Budapesten a Gézengúz Alapítvány a IX. országos Plexus napot, hogy Magyarországon egyedülállóan teret adjanak egy speciális “betegcsoport” a karidegfonat sérültek ellátásának, életútjának követésére rámutató társadalmi konzultációnak. Egy asztalhoz ültek a felkar bénulással küzdő gyerekek és  szüleik, a szakemberek, akik a születéskori plexus brachialis azaz a karidegfonat sérültek terápiájával, szükségleteivel, igényeivel, problémáival foglalkoznak. Az Alapítvány egy Plexus Centrum kialakítását kezdete meg, hogy ne maradhasson ma Magyarországon ellátatlanul felkarbénult kisgyermek. Hogyan alakul ki a betegség, és milyen problémákba ütközik ma az ellátás Magyarországon?

Hallgassa meg!

 

Október másodikán indul a háztartások pénzügyeinek és fogyasztásának megismerését célzó „Miből élünk?” című adatfelvétele a Központi Statisztikai Hivatalnak. A nemzetközi felmérés harmadik hullámát az Európai Központi Bank koordinálja, a magyarországi kikérdezést a KSH hajtja végre. Mire költünk a háztartásokban és mire, mennyi pénzt fordítunk?

Hallgassa meg!

 

Az értékesebb  nyári táborok egyben azt a célt is szolgálják, hogy valamilyen további pluszt adjanak a későbbi időkre a gyerekeknek, folytatva azt szakkörökben vagy éppen az iskolai rajzórákon. Ilyen a festőtábor, hiszen ha sikerül felkelteni a gyerek érdeklődését, később sem a gép előtt ül, hanem az őszi, unalmas, téli estéken is értékes elfoglaltsága lesz. Október 2-án nyílik meg a nagy múltú Kisoroszi Festőtábor kiállítása. Hány éves kortól milyen foglalkozások keretében érdemes rajzra/festésre íratni a gyereket, mit ér ma az órarendi rajzóra, mikor látszik meg a tehetség?

Hallgassa meg!

 

Interaktív Workshopot tartottak nemrég Budapesten az adományozás élénkítésére civil szervezeteknek. A rendezvényen szakértők mutatták be, hogy miként lehet segíteni és előmozdítani a kapcsolatteremtést a civil, önkormányzati és vállalati szféra között. Hogyan lehet erősíteni a társadalmi felelősségvállalást, és a valóban a hasznos adományozást?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – október 2., hétfő, 9.00

Szerkesztő: Felszeghy Csaba
Műsorvezető: Banner Géza
Asszisztens: Rácz Szilvi/Bicskei Bea

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább