×

Egyéb

Napközben az alternatív vitarendezésről

A szeptember 27-i adás tartalmából.
 

Indul a távfűtés
Van, ahol még hidegek a radiátorok, máshol már elindították a fűtést. Hivatalosan szeptember 15-től május 15-ig tart a távfűtési időszak. Ez egységes Magyarországon, ám a díjfizetés részletei településenként eltérőek lehetnek. Hol, hogyan és mi alapján számláznak a cégek? Mi a teendőjük a számlázással kapcsolatban a lakóknak? Hogyan kérhetik a társasházak a távfűtés előbbi elindítását és mi a teendő akkor, ha a fűtési szezonban ki kell cserélni a radiátort?

Hallgassa meg!

Alternatív vitarendezés
Folyószámlák körüli anomáliák, hitelek körüli viták – pénzügyek rendezése nem egyszerű feladat különösen, ha a másik oldalon pénzintézet vagy más hivatalos szervezet áll. Hogyan lehet rendezni a vitákat? Mire ad lehetőséget a jog és mire nyújt megoldást az alternatív vitarendezés a bíróságokon vagy a Pénzügyi Békéltető Testületnél?

Hallgassa meg!

Ismét meghirdették az év irodája versenyt
Világos, szellős és egy légterű, de vajon jó–e munkavégzésre? Idén ismét meghirdették az év irodája versenyt. Milyen a jó iroda? Milyenek az építészeti trendek és milyen elvárásai vannak munkáltatóknak és a dolgozóknak?

Hallgassa meg!

Szeptember 27-e az idegenforgalom világnapja
Szerdán nemcsak Budapesten, de az ország más településein is számos program várja az érdeklődőket. Bejárhatjuk például a Széchenyi Fürdőt, megismerhetjük a Csodák palotájának kulisszatitkait és a Szamos Csokoládé Múzeum különlegességeit, de mennyit változtak az elmúlt évek során a turisták igényei és elvárásai például a látnivalókat és a programokat tekintve?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – szeptember 27., szerda, 9.00

Szerkesztő: Gergácz Anikó
Műsorvezető: Banner Géza

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább