A Vasárnapi újságban a Fidesz 3 napos kihelyezett tanácskozásáról

A szeptember 17-i adás tartalmából
 

Ellensúly. A V4-ek egységes fellépése esély arra, hogy a nagy uniós tagországok ne érvényesíthessék korlátlanul akaratukat a kisebbekkel szemben. Az egységet kívülről megbontani szándékozók próbálkozásai jól érzékelhetőek, ám a francia és német szalámi-taktika egyelőre sikertelen. Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Csoport vezetője úgy véli, a fekete leves a német választás után következik, amikor majd ismertetik az Unió jövőjéről szóló német-francia elképzelést.

Hallgassa meg!

 

Bukott, de el nem veszett. Konferenciát rendeztek a 25 évvel ezelőtt beterjesztett, majd Göncz Árpád akkori köztársasági elnöknek és a Sólyom László vezette Alkotmánybíróságnak köszönhetően elvetett igazságtételi törvényről. A sikertelenség okairól és körülményeiről Zétényi Zsolt a törvényjavaslat kidolgozója és Kónya Imre az MDF kormány egykori belügyminisztere beszél.

Hallgassa meg!

 

Frakcióülés. A Fidesz 3 napos kihelyezett tanácskozása nem csak a kormány eddigi tevékenységét értékelte, de kijelölte a választásig még hátra lévő időszak feladatait is. A most megválasztott frakcióvezető, Gulyás Gergely szerint fontos javaslatuk, hogy a kormány folytasson nemzeti konzultációt a Soros-tervről, mert a brüsszeli támadásokkal szemben csak erős felhatalmazással képes fellépni Magyarország.

Hallgassa meg!

 

Restitució. Románia törvénybe foglalt ígérete ellenére sem szolgáltatta vissza a jogtalanul államosított magyar egyházi ingatlanok jelentős részét, ellenkezőleg, a már visszaadott épületek esetében is azon mesterkedik, hogy közülük minél többet visszaállamosítson. Lomnici Zoltán az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke még mindig bízik a jogi út sikerében, bár kétségtelen, hogy az Uniós fórumok képtelenek a saját törvényeit is lábbal tipró román államot a belépéskor vállalt kötelezettsége betartására kényszeríteni.

Hallgassa meg!

 

Aszály és öntözés. A magyar termőföld háromszor nagyobb termést is adhatna, ha jelentősen növelnénk az öntözött területek nagyságát. Az éghajlat változása is erre kényszeríti a gazdálkodókat, de a már létező tervek megvalósítása csak nagyon lassan halad. Mi az akadálya a gyors fejlesztéseknek? Kinek a feladata az öntöző rendszerek kiépítése?

Hallgassa meg!

 

Átvilágítás. Bemutatták Jókai Anna drámaian őszinte önéletírását. A kötet megváltoztatja azt a képet, melyet a közvélemény a nagyszerű alkotóról formált. Az olvasó rádöbbenhet, hogy nem csak sikeres, népszerű író, de az élet komoly próbatételeivel is küzdő ember volt.

Hallgassa meg!

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Vasárnapi újság – Kossuth – szeptember 17., vasárnap, 6:00

Szerkesztő: ifj. Tóth György
Műsorvezető: Juhász Zsolt
Felelős szerkesztő: Nagy Katalin

Tovább a műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább