×

Ukrán nemzetiségi műsor: Riport a kelet-ukrajnai háborús övezetből érkező, a Velencei-tónál üdülő gyerektábor záró etapjáról

A szeptember 15-i adás tartalmából.

Figyelmükbe ajánljuk a kelet-ukrajnai háborús övezetből érkező, a Velencei-tónál üdülő gyerektábor záró etapjáról készített riportunkat.   A napokban az utolsó előtti ilyen csoport pihen Magyarországon.

Magyarország Kormányának köszönhetően a tavalyi évhez hasonlóan 700, az antiterrorista műveletben érintett kelet-ukrajnai családok gyermekei kaptak lehetőséget a teljes feltöltődésre.

Fontos kiemelnünk, hogy már 4. alkalommal került megrendezésre a kezdeményezés, így összességében 1500 gyermek vehetett részt benne és üdülhetett a Velencei-tónál és a Balatonon. Mindezt Magyarország Kormánya és Ukrajna Külügyminiszterének közös finanszírozásában.

A gyerekek kiválasztása és azok szállítása a „Tiszta Szívűek” Alapítvány és az Ivano-Frankivszk Tiszteletbeli Konzul Úr Vaszil Vishivanyuk által valósult meg.

A táborozó gyermekek elhelyezéséértt az Ukrán Országos Önkormányzat felelt.

A tábor közösségi életéről a z Ukrán Országos Önkormányzat elnökhelyettesének, Stefuca Viktóriának  interjújából tudhatnak meg többet, ezen túl pedig a tábor lakóival készített körinterjúnak is fültanúi lehetnek.

Ukrán nemzetiségi műsor minden pénteken 13:00-tól az MR4 Nemzetiségi Rádió műsorán.

Szerkesztő-műsorvezető: Sipajlo Igor

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább