Nemzeti Vágta

Közel 200 millió forint pénzdíjat osztott ki a Nemzeti Vágta

Tizedjére gyűltek össze a Kárpát-medence legjobb lovasai
 

Nemzeti Vágta lázban égett kedden a Budai Vár: díszruhás huszárok, nemzeti színű szalagot viselő, csillogó szemű trükklovas gyerekek, lovas szakmai tekintélyek és a Kárpát-medence idei legjobb lovasai gyűltek össze egy ünnepélyes alkalomra. Kisorsolták a Nemzeti Vágtára benevezett 72 település indulási sorrendjét, amelyek büszke képviselői bizonyítottak az Elővágták alatt és így megmérkőzhetnek szeptember 15 és 17 között a Hősök terén az ország legjobban várt lovas fesztiválján.

Furcsa kimondani, hogy már a 10. Nemzeti Vágta sorsolásán köszönthetem Önöket. Bátran kijelenthetjük, hogy mára az ország bármely kis falujában megkérdezünk valakit, tudni fogja mi az a Nemzeti Vágta.” – így kezdte megnyitó beszédét Lázár Vilmos, a Nemzeti Vágta elnöke. Hozzátette, hogy a rendezvény 10 éve alatt több mint 10 millió néző követte figyelemmel az élő közvetítést, másfél millióan látogattak ki a helyszínre, 1000 település vett részt a futamokon, melyeken összesen közel 200 millió forinttal díjazták a legjobbakat.

Lázár Vilmos szerint azonban a számoknál sokkal fontosabb az a hatás, amit ez az állandó, de mellette folyamatosan megújuló közösségi esemény kivált az emberekből.

10 év alatt felnőtt egy új Vágta nemzedék. Nincs annál szívetmelengetőbb érzés, amikor az országot járva olyan történetekkel szembesülök, hogy például egy kisgyerek a Nemzeti Vágta hatására kezdett el lovagolni. Az előző generációk lovas hőseinek álmát ezek a pici gyerekek viszik tovább és valósítják meg. Már nem az az álom, hogy Magyarország lovas nemzet legyen, hanem, hogy az maradjon és segítse az országot a felemelkedésben.

forrás: vagta.hu

Tovább a műsoroldalra>>>

További olvasnivalók